Naar de navigatie Naar de inhoud

Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Diëtetiek

Diëtetiek

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Diëtetiek

Voeding

Voeding is erg belangrijk voor uw gezondheid en welzijn. U merkt het aan uw lichaam en stemming als u gezond en lekker eet. Niet te veel, niet te weinig en met voldoende vitamines en voedingsstoffen. De diëtisten van Stichting Elisabeth helpen u bij een gezond eet- en beweegpatroon. En ze adviseren u over voeding bij een beperking of aandoening.

De juiste voeding en voldoende bewegen: dat helpt bij het lang gezond en energiek blijven. De diëtisten van het behandelcentrum van Stichting Elisabeth zijn gespecialiseerd in voedingsadviezen voor ouderen. In overleg met u kan een uitgebalanceerd dieet worden samengesteld, waar u zich goed bij voelt en waarvoor u uw dagelijkse routine nauwelijks hoeft aan te passen. U kunt voor begeleiding en advies bij het behandelcentrum terecht. Het is ook mogelijk om dieetadvies en behandeling thuis te krijgen.

 

Wat doet de diëtist?

De diëtist behandelt u als u bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of handicap op medisch voorschrift een dieet nodig heeft. Maar u kunt ook bij een diëtist terecht voor voedingsadviezen als u zelf gezonder of verantwoord wilt eten. Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een afspraak te maken. Bijvoorbeeld als u verminderde eetlust heeft, onbedoeld gewicht verliest, te weinig of juist te veel weegt. Maar ook als u vanwege diabetes, hart- en vaatziekten, COPD, maagdarmproblemen, verstopping, diarree of een nierfunctiestoornis voedingsadvies nodig heeft. Aarzel ook niet om met uw algemene vragen over eten of drinken bij onze diëtisten aan te kloppen.

 

Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth

Bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth werken diverse specialisten voor ouderen met gezondheidsproblemen of een chronische ziekte of aandoening. We werken volgens het ‘one stop shop’-model. Dat betekent dat u waar mogelijk aaneengesloten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgt. Uw klachten worden in één afspraak op een breed terrein bekeken. U hoeft dus geen aparte afspraken te maken. De behandelaren werken in teamverband. Ze kijken met elkaar mee om klachten of ongemakken vroegtijdig te zien of te voorkomen. Door samen te werken met andere specialisten, kunnen zij u de best mogelijke behandeling geven.

 

Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts kan u een verwijzing geven voor de diëtist in het behandelcentrum, u kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. De basiszorgverzekering vergoedt 3 uur per jaar van de behandeling. U heeft dan wel te maken met het verplichte eigen risico. Voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en COPD gaan de behandelingen niet ten koste van het eigen risico. U heeft dan wel een verwijzing van uw (huis)arts nodig met deze aantekening. Wilt u zeker weten of uw behandeling wordt vergoed? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Een afspraak maken?

Bel 076 – 53 18 801 voor meer informatie of om een afspraak te maken. Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt een e-mail sturen naar: behandelcentrum@elisabethbreda.nl.

 

 

 

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Diëtetiek te Breda te plaatsen: Waarderen