Naar de navigatie Naar de inhoud

Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Ergotherapie

Ergotherapie

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Ergotherapie

Ergotherapie bij Elisabeth van het zuiden

Een ergotherapeut van het behandelcentrum van Stichting Elisabeth helpt u als u bijvoorbeeld door een ziekte, trauma, beperking of handicap problemen heeft met de gewone dagelijkse handelingen. Zo zorgt de ergotherapeut er samen met u voor dat u zo zelfstandig mogelijk bent en dat u onafhankelijk en sociaal actief blijft. Hij of zij is onderdeel van een multidisciplinair team behandelaars zoals fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten en GZ-psychologen.

Wat doet de ergotherapeut?

Eerst wordt onderzocht in hoeverre u voor zichzelf kunt zorgen, hoe u zich binnen- en buitenshuis beweegt en hoe uw vrijetijdsbesteding eruit ziet. Het gaat er tenslotte om dat u de activiteiten die voor u belangrijk en vanzelfsprekend zijn, gewoon kunt blijven doen. Die dagelijkse activiteiten zijn de basis van het behandelplan. U krijgt een oefenprogramma om soepeler te kunnen bewegen of u leert anders bewegen. De ergotherapeuten kunnen u ook adviseren over woningaanpassingen of hulpmiddelen, zoals looprek, rolstoel of aangepast bestek. En ze leren u daar goed mee om te gaan. De ergotherapeut geeft ook gerichte adviezen aan mantelzorgers.

Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth

Bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth werken diverse specialisten voor ouderen met gezondheidsproblemen of een chronische ziekte of aandoening. We werken volgens het ‘one stop shop’-model. Dat betekent dat u waar mogelijk aaneengesloten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgt. Uw klachten worden in één afspraak op een breed terrein bekeken. U hoeft dus geen aparte afspraken te maken. De behandelaren werken in teamverband. Ze kijken met elkaar mee om klachten of ongemakken vroegtijdig te zien of te voorkomen. Door samen te werken met andere specialisten, kunnen zij u de best mogelijke behandeling geven.

Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts kan u een verwijzing geven voor de ergotherapeut in het behandelcentrum. De kosten worden in dat geval in principe vergoed door uw zorgverzekering. U kunt ook zelfstandig zonder verwijzing een afspraak maken. Informeer dan bij uw zorgverzekeraar of de kosten vergoed worden.

Een afspraak maken

Bel 076 – 53 18 801 voor meer informatie of om een afspraak te maken. Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt een e-mail sturen naar: behandelcentrum@elisabethbreda.nl.

 

 

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Ergotherapie te Breda te plaatsen: Waarderen