Naar de navigatie Naar de inhoud

Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Fysiotherapie

Fysiotherapie

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Fysiotherapie

Fysiotherapie bij Elisabeth van het zuiden

Als bewegen niet meer zo soepel en vanzelfsprekend gaat, kan dat u flink belemmeren. Dagelijkse activiteiten kunnen zo een behoorlijke opgave worden. Bewegen doet pijn, uw lichaam is stijf, u raakt snel uit balans of u heeft veel minder kracht dan vroeger. De fysiotherapeuten van het behandelcentrum van Stichting Elisabeth helpen u om beter te bewegen en klachten te verhelpen. Bij het behandelcentrum zijn de fysiotherapeuten gespecialiseerd in de klachten die te maken hebben met het ouder worden. Dit betekent dat zij ruime ervaring hebben en opgeleid zijn om u zo goed mogelijk te behandelen. De fysiotherapeuten werken nauw samen met specialisten in een multidisciplinair behandelteam. Als u dat wilt kunnen ook uw gezinsleden of mantelzorgers betrokken worden bij uw behandeling. Fysiotherapie wordt in het behandelcentrum of bij u thuis gegeven.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut zorgt ervoor dat u optimaal kunt bewegen en zo min mogelijk beperkt bent in uw zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Samen met u wordt het behandelplan opgesteld, onder meer op basis van uw conditie, uw mogelijkheden en uw wensen. Met het advies en de oefeningen kunt u leren om beter te bewegen, ook om toekomstige klachten te voorkomen. En soms moet u leren om goed om te gaan met tijdelijke of blijvende beperkingen. U krijgt begeleiding en advies voor het uitvoeren van algemene dagelijkse dingen, bij het gebruik van loophulpmiddelen en het voorkomen van klachten of valpartijen.

Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth

Bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth werken verschillende specialisten voor ouderen die verschillende gezondheidsproblemen of chronisch ziek zijn. We werken volgens het ‘one stop shop’-model. Dat betekent dat u waar mogelijk aaneengesloten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgt. Uw klachten worden in één afspraak op een breed terrein bekeken. U hoeft dus geen aparte afspraken te maken. De behandelaren werken in teamverband. Ze kijken met elkaar mee om klachten of ongemakken vroegtijdig te zien of te voorkomen. Door samen te werken met andere specialisten, kunnen zij u de best mogelijke behandeling geven.

Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts kan u een verwijzing geven voor de fysiotherapeut in het behandelcentrum. De kosten worden in dat geval in principe vergoed door uw zorgverzekering. U kunt ook zelfstandig zonder verwijzing een afspraak maken. Informeer dan bij uw zorgverzekeraar of de kosten vergoed worden.

Een afspraak maken

Bel 076 – 53 18 801 voor meer informatie of om een afspraak te maken.Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt een e-mail sturen naar: behandelcentrum@elisabethbreda.nl.

 

 

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns Fysiotherapie te Breda te plaatsen: Waarderen