Naar de navigatie Naar de inhoud

PsyQ

Organisatie

6
.5

uit 252 waarderingen

Over PsyQ

Welkom bij PsyQ

Wij vinden dat goede en specialistische behandeling voor iedere Nederlander die kampt met psychische klachten binnen handbereik moet zijn. De stap om hulp te zoeken moet laagdrempelig zijn en je helpen om zelf grip te krijgen op je klachten. Bij PsyQ bieden wij hulp bij de meest voorkomende psychische klachten, zoals bijvoorbeeld: concentratieproblemen, slaapproblemen, angst, depressie en trauma. Het kiezen van de meest passende behandeling doen we samen met jou op basis van de doelen die je jezelf hebt gesteld. Hierbij is jouw hulpvraag het startpunt van diagnostiek en behandeling.

Hoe kunnen wij jou helpen?

We bieden verschillende vormen van behandeling. Je kan denken aan: Cognitieve Gedragstherapie (CGT), systeemtherapie, EMDR of schematherapie. We doen dit zowel individueel, in groepsverband als online. Het behandelaanbod kan per vestiging en per klacht verschillen. We behandelen zo kort als mogelijk en intensief als nodig. Voor hulp bij bijvoorbeeld schulden kunnen wij je de weg wijzen naar sociaal maatschappelijk werk.

Online sneller aan de slag

Snel hulp krijgen voor je psychische klachten is belangrijk. Je wil je weer beter voelen en stappen zetten om dat voor elkaar te krijgen. Deze stap zet je met onze online behandeling. PsyQ Online biedt hulp voor depressie, angst, trauma en ADHD. Daarmee word je snel en op ieder moment geholpen door een van onze specialisten die bij jou past. In een vertrouwde en veilige omgeving. Zodat je uiteindelijk zelf weer de regie krijgt over je mentale gezondheid. Voor een volledige online behandeling is geen wachttijd en je kan vaak snel aan de slag! Is een reguliere of gedeeltelijke online behandeling meer passend? Dan kunnen er wel wachttijden zijn. Voor een indicatie van jouw persoonlijke wachttijd kun je contact opnemen met de vestiging.

Wat kan jij verwachten?

Om je bij PsyQ aan te melden, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Hiervoor dien je zelf een afspraak met je huisarts te maken. Hij of zij kan vervolgens de verwijsbrief naar ons toesturen. Na aanmelding wordt deze verwijsbrief gescreend om een inschatting te maken wat je nodig hebt in de behandeling en of PsyQ jou deze hulp kan bieden. Dan volgt een intake waarin we zorgvuldig samen met jou kijken wat jouw hulpvraag is, wat de oorzaak is van jouw klachten, wat je wilt bereiken met behandeling en welke interventie het meest hierbij aansluit. 

De eerste stap

Het gesprek aangaan over psychische klachten is lastig. Bij PsyQ vinden wij het belangrijk om openheid over psychische problemen te creëren om zo het taboe en stigma te verminderen. Wij realiseren ons als geen ander dat het zetten van de eerste stap moeilijk is en hebben respect voor degenen die deze stap durven te zetten. Via onze ZorgkaartNederland profielen kan je de ervaringen van anderen die deze stap al hebben gezet lezen. Ben jij al bij PsyQ in behandeling (geweest)? Deel jouw ervaring dan ook (anoniem) met anderen door een review achter te laten. Wij delen ook regelmatig ervaringsverhalen van andere mensen die bij PsyQ in behandeling zijn geweest. Heb jij toch nog een vraag of wil je meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Waarderingen historie

2024
7.4
12 waarderingen
2023
7.0
75 waarderingen
2022
5.9
40 waarderingen
2021
6.4
73 waarderingen
2020
6.3
66 waarderingen
2019
6.9
169 waarderingen
2018
7.6
287 waarderingen
2017
7.6
181 waarderingen
2016
7.9
200 waarderingen
2015
7.2
91 waarderingen
2014
7.5
66 waarderingen
2013
8.1
78 waarderingen
2012
6.2
28 waarderingen
2011
4.5
12 waarderingen

Locaties

Er vallen 31 locaties onder deze organisatie, waaronder:

Logo icon GGZ PsyQ, vestiging Maastricht Oranjeplein - Maastricht
PsyQ, vestiging Maastricht Oranjeplein

Geestelijke gezondheidszorg

Locatie

Maastricht

6.8

2 waarderingen

Logo icon GGZ PsyQ, vestiging Heerlen - Heerlen
PsyQ, vestiging Heerlen

Geestelijke gezondheidszorg

Locatie

Heerlen

4.8

5 waarderingen

Logo icon GGZ PsyQ, vestiging Breda - Breda
PsyQ, vestiging Breda

Geestelijke gezondheidszorg

Locatie

Breda

2.8

9 waarderingen

Bekijk alle locaties

Socials