ZorgkaartNederland
7.6
U-center - Epen

U-center - Epen

GGZ

AdresJulianastraat 23-A
6285 AH Epen
Telefoon 0800-2224446
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 128 waarderingen
74% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel

U-center - Epen

U-center is de enige ggz-kliniek voor 'integrated health'. De kliniek behandelt depressie, verslaving, burn-out en andere psychische problemen kort, intensief en effectief in Limburg en Driebergen.   

De behandeling van uw psychische klachten in U-center bestaat uit twee onderdelen van beide zeven weken. U brengt de eerste zeven weken door in onze kliniek. Hier kunt u zich volledig concentreren op uzelf, en maakt u de u-turn die zo nodig is. In de zeven weken daarna brengt u onder begeleiding het nieuw aangeleerde gedrag thuis in de praktijk. Na dit totaalprogramma van 14 weken kunt u onbeperkt aanspraak maken op de nazorg van U-support.   

U-center in 5 kenmerken.1. Intensive cure

Intensieve therapie met daarnaast volstrekte ontspanning hebben als doel de bestaande patronen te doorbreken en nieuwe te ontwikkelen. De behandelaars van U-center dragen daar aan bij op een multidisciplinaire wijze. Er is niet alleen aandacht voor psychologische aspecten, maar ook voor sociale en fysieke factoren. 

2. Heilzame omgeving

De kliniek ligt in een landelijke omgeving en heeft de faciliteiten van een hotel. Het restaurant is smaakvol ingericht en biedt veel keuze en verse producten. De kamers zijn zeer ruim en hebben gescheiden slaap- en zitgedeeltes.

3. Wetenschap en onderzoek

U-center werkt zeer nauw samen met de universiteiten van Maastricht en Amsterdam (UvA). Er wordt permanent onderzoek verricht naar de effectiviteit van de behandelingen. Recente cijfers zijn in te zien op http://www.u-center.nl/over-u-center/wetenschap/eerste-effectmeting-behandeling-u-center. 3. Aandacht voor dubbeldiagnoseU-center is de enige GGz-kliniek in Nederland die diverse psychische problemen naast elkaar behandelt. In veel gevallen is er namelijk sprake van een zogenaamde dubbeldiagnose. Burn-out of verslaving gaan dan bijvoorbeeld gepaard met depressie of met angsten.  

3. Aandacht voor dubbeldiagnose

U-center is de enige GGz-kliniek in Nederland die diverse psychische problemen naast elkaar behandelt. In veel gevallen is er namelijk sprake van een zogenaamde dubbeldiagnose. Burn-out of verslaving gaan dan bijvoorbeeld gepaard met depressie of met angsten.  4. Onbeperkt en gratis nazorg

Nazorg is een belangrijke pijler voor duurzaam herstel. U-center biedt terugkomdagen, eventuele nabehandeling en toegang tot wekelijkse zelfhulpgroepen van U-support. Deze groepen bevinden zich door het hele land en worden geleid door professionele therapeuten. 

 

Lees meer

Waarderingen

 • Geplaatst op 27 november 2015

  Hele goede GGZ instelling in de heilzame omgeving van Zuid-Limburg. Methode van intensieve gemengde therapieën heeft voor mij heel goed gewerkt. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar na enkele...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

 • Geplaatst op 16 november 2015

  Het was goed dat ik me op liet nemen bij u-center. Ik zeg weleens, wonderen bestaan niet maar je kunt er behoorlijk van opknappen mede dankzij de medewerkers van u-center. Je moet er wel voor...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

 • Geplaatst op 11 november 2015

  Ik ben blij met mijn opnames in U Center. Het is en was hard werken en met resultaat. De begeleiding en ondersteuning is heel deskundig en professioneel. Bijna iedereen, van receptie, huis.dienst tot...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Foto's en video's

Specialisten

Er zijn 10 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

 • 8.8
  3

  Bosch, Y.M.C. in den

  • BeroepBasispsycholoog
  • SpecialismeBasispsychologie
  • ZorginstellingU-center, Epen
 • 8.9
  2

  Kruit, A.

  • BeroepBasisarts
  • Specialisme 
  • ZorginstellingU-center, Epen
 • 10
  1

  Leenders-van Loo, I.E.H.

  • BeroepPsycholoog
  • SpecialismePsychologie
  • ZorginstellingU-center, Epen

Partners van ZorgkaartNederland