Logo Yes We Can Clinics - Eindhoven
8.5

Yes We Can Clinics - Eindhoven

GGZ

Adres St Gerardusplein 32
5644 NG Eindhoven
Telefoon 040-2110311
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 1005 waarderingen
99% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel van Yes We Can Clinics

Profielfoto Yes We Can Clinics  - Eindhoven

Yes We Can Clinics is de grootste jeugdkliniek van Nederland. Wij behandelen jaarlijks 600 jongeren (120 bedden) van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de jongeren (fellows) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers zijn we het keerpunt in hun leven door onze onderscheidende aanpak:

Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal werken 220 medewerkers voor en met de fellows.

Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken + 10 weken nazorg dat jongeren samen met 60 andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een intensief programma voor ouders en verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor veel van de jongeren succesvol. Tweederde van onze ‘fellows’ heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig. 

 

 

 

Twitter Yes We Can Clinics

Partners van ZorgkaartNederland