Naar de navigatie Naar de inhoud

Yes We Can Clinics

Geestelijke gezondheidszorg

Over Yes We Can Clinics

Waarom doen we wat we doen? Waarom Yes We Can Clinics? Omdat er tienduizenden jongeren en jongvolwassenen rondlopen met heftige psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Omdat tal van behandelingen, therapieën en zorginstellingen voor déze jongeren niet hebben geholpen. En omdat wij zien dat onze unieke – noem het eigenwijze – aanpak wél werkt. De sleutelwoorden? Onvoorwaardelijke warmte, veiligheid, verbinding en op het juiste moment de confrontatie. Het maakt ons tot een van de meest intensieve en effectieve klinieken van Nederland en ver daarbuiten.

Alles voor de fellow De jongeren bij Yes We Can Clinics noemen we geen cliënten maar ‘fellows’, waarmee we de afstand tussen onze collega’s en jongeren zoveel mogelijk minimaliseren. We werken met een multidisciplinair team van psychologen, orthopedagogen, psychiaters, ervaringsdeskundige counselors en jongerencoaches, ondersteund door honderden collega’s. Alle maal gedreven door de overtuiging: “Alles voor de fellow.” Voordat jongeren en hun ouders bij Yes We Can Clinics aankloppen, hebben ze vaak al vele vormen van hulpverlening gehad. Moedeloosheid en machteloosheid regeren. Wij geven deze jongeren én hun gezinnen handvatten om hun problemen te tackelen, een echte gedragsverandering te realiseren en weer mee te doen in de maatschappij. Voor ons bestaat er niets mooiers dan een fellow en zijn of haar familie die hun leven weer op de rit hebben. Daar doen we het voor. Iedere dag weer.

Wat mag je van Yes We Can Clinics verwachten?   Het behandelprogramma van Yes We Can Clinics bestaat uit een unieke combinatie van intensieve therapeutische sessies en sport- en outdooractiviteiten. De duur en intensiviteit van het programma stemmen we af op de problematiek van de jongere en zijn of haar gezin. Jongeren doorlopen de behandeling altijd samen met andere fellows, zodat ze samen erkennen dat ze problemen hebben, om hulp leren vragen, problemen aanpakken en een blijvende verandering realiseren. Ook voor ouders en/of verzorgers is er een intensief programma en we hebben volop aandacht voor broers en zussen. En dan zijn er nog de intensieve nazorg en de fysieke en digitale Yes We Can Meetings, waarmee we de fellows ondersteunen bij de meest kritieke fase in het behandelproces: het toepassen van hun herstel in het dagelijks leven. Kortom, de Yes We Can Fellowship is voor het leven. Wat je probleem ook is … wij gaan je helpen.

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor veel van de jongeren succesvol. Tweederde van onze fellows heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig

 

 

Waarderingen historie

2024
8.5
168 waarderingen
2023
8.4
472 waarderingen
2022
8.4
383 waarderingen
2021
8.4
426 waarderingen
2020
8.4
332 waarderingen
2019
8.3
318 waarderingen
2018
8.3
348 waarderingen
2017
8.4
267 waarderingen
2016
8.6
158 waarderingen
2015
8.6
136 waarderingen
2014
9.7
9 waarderingen
2013
8.9
9 waarderingen

Recente waarderingen

16 april 2024 - Geplaatst door de redactie

yes we can heeft mij gewoon handvaten gegeven maar ook het gevoel van acceptatie en veligheid gegeven

6.8
Lees meer
16 april 2024 - Geplaatst door de redactie

heb er heel veel aangehad en merk dat alles eigenlijk makkelijk gaat

9.8
Lees meer
15 april 2024 - Geplaatst door de redactie

Een fijne organisatie die ervoor gezorgd heeft dat mijn dochter handvaten heeft gekregen hoe op situaties te reageren, reflecteren bij zichzelf, gevoel bespreken etc etc

8.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials