Naar de navigatie Naar de inhoud

Opella Hospice Bennekom

Hospicezorg

9
.3

uit 83 waarderingen

Deze locatie levert ook Verpleeghuiszorg.

Over Opella Hospice Bennekom

U wilt uw eigen leven leiden. Opella ondersteunt met vakkennis en vanuit het hart. Dit doen we vanuit het evangelie van Jezus Christus, dat ons inspireert om er te zijn voor ieder mens. Opella werkt in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

Hospice Bennekom

Het is niet altijd mogelijk of wenselijk om de laatste fase van het leven thuis door te brengen. In dat geval kunt u in Hospice Bennekom verblijven. Wij bieden een warme en veilige plek voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Zij hebben dan nog maar enkele weken tot enkele maanden te leven.

Gasten kunnen bij ons terecht voor professionele palliatieve zorg. Juist in de situatie waarin zorg in het eigen huis niet meer mogelijk is of te belastend wordt.

Hospice Bennekom is er voor mensen in hun laatste levensfase. Ook kunt u bij ons terecht als u palliatieve zorg nodig heeft en tijdelijk niet thuis kunt zijn (respijtzorg). Bijvoorbeeld om uw mantelzorgers te ontlasten.

Al uw waardevolle dingen mag u hier naartoe verhuizen: uw spulletjes, uw muziek en uw levensritme. Uw dierbaren zijn dag en nacht welkom. Wij combineren huiselijke sfeer met intensieve zorg, 24 uur per dag.

Sfeervolle eenpersoonskamer

Iedere gast verblijft in een sfeervolle eenpersoonskamer met een standaard inrichting. De kamer kan als u dat wilt worden ingericht met uw eigen spullen. Elke kamer is voorzien van een aparte badkamer. In de gezamenlijke huiskamer met keuken maken onze vrijwilligers uw maaltijd naar wens klaar. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons.

Persoonlijke zorg

Een specialistisch team van verzorgenden en verpleegkundigen garandeert professionele en persoonlijke zorg. Zij maken het dagelijks leven van elke gast zo comfortabel mogelijk.

  • Goed opgeleide vrijwilligers staan de gasten bij en ondersteunen de verpleegkundigen
  • Hoogwaardige palliatieve zorg. Een arts is hiervoor eindverantwoordelijk.
  • Ook andere professionals, zoals bijvoorbeeld de fysiotherapeut of psycholoog, zijn er voor u.

Aanvullende zorg en activiteiten

Voor wie dat wil, is aanvullende zorg beschikbaar in de vorm van massage, muziek en ontspanningsoefeningen. Ook zijn er in het hospice mogelijkheden om activiteiten te doen die bij u passen. Er is ruimte voor creativiteit zoals breien en puzzelen. In de huiskamer treft u ook verschillende gezelschapsspellen aan, voor uzelf of voor uw bezoek.

Maaltijden

Binnen het hospice houden we rekening met uw wensen. Maaltijden en eetmomenten worden met u afgestemd. Uw bezoek kan tegen een vergoeding mee-eten.

 

Bekijk hier de 360° foto van Hospice Bennekom.

 

Aanmelding of kennismaking

Wilt u gebruik maken van Hospice Bennekom of wilt u het hospice eerst een keer bezoeken? Neemt u dan contact op met het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, e-mail: servicepunt@opella.nl

Vaak vergoedt de Wet langdurige zorg (Wlz) uw verblijf bij en de zorg van Hospice Bennekom. Soms wordt uw verblijf vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Wij kunnen de indicatie voor uw zorg en verblijf voor u regelen.

Wij zijn aangesloten bij het netwerk Palliatieve zorg regio Gelderland.

Waarderingen historie

2024
9.2
10 waarderingen
2023
9.5
24 waarderingen
2022
9.5
14 waarderingen
2021
9.1
21 waarderingen
2020
9.2
17 waarderingen
2019
9.3
20 waarderingen
2018
8.9
16 waarderingen
2017
9.4
7 waarderingen
2016
8.9
11 waarderingen
2015
9.1
13 waarderingen
2014
9.0
16 waarderingen
2013
9.1
3 waarderingen
2012
10
1 waardering
2010
10
1 waardering

Recente waarderingen

18 april 2024 - Geplaatst door de redactie

Een fijne omgeving die heel huiselijk aanvoelt, ook voor de familie. Het personeel is zeer betrokken, vakkundig en liefdevol. Dit heeft de laatste weken waardevol gemaakt. Ondanks de verdrietige...

E-mailadres
9.4
Lees meer
18 april 2024 - Geplaatst door de redactie

Ik heb de tijd dat mijn moeder in het hospice verbleef als ontzettend fijn en warm ervaren. Zowel van verpleging als van de zorgvrijwilligers. Ik ben ze ontzettend dankbaar voor de laatste kostbare...

E-mailadres
Bekijk alle waarderingen

Handige links

Opella Hospice Bennekom

Socials