Naar de navigatie Naar de inhoud

Behandelteam Surplus, Eerstelijns Logopedie

Logopedie

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Behandelteam Surplus, Eerstelijns Logopedie

Logopedie bij Elisabeth van het zuiden

Even kletsen met elkaar, iets bij de bakker bestellen, communiceren met familie, vrienden en bekenden. Het gaat vanzelf, elke dag. Maar als praten moeilijk gaat, u begrijpt hen niet of zij begrijpen u niet, dan wordt het dagelijks leven anders. Bij Stichting Elisabeth kunt u terecht voor behandeling en begeleiding door deskundige en vertrouwde logopedisten. De logopedisten van het behandelcentrum van Stichting Elisabeth zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Een logopedist onderzoekt, behandelt en adviseert u als u bijvoorbeeld door een beroerte, trauma, neurologische aandoening of ziekte problemen heeft in de dagelijkse communicatie. Of als u moeite heeft met kauwen en slikken of als u last heeft van speekselverlies.

Wat doet de logopedist?

Een logopedist is deskundige op een heel breed terrein van problemen met spraak, slikken en taal. U krijgt behandeling, begeleiding en advies onder meer bij:

Afasie: u heeft moeite met praten, begrijpen lezen en schrijven. U kunt niet goed op woorden komen of u haalt woorden door elkaar. Bijvoorbeeld na een beroerte, trauma of bij dementie.

Dysartrie: u heeft moeite om woorden goed verstaanbaar uit te spreken, bijvoorbeeld omdat de spieren in en om uw mond niet meer goed werken. Dat kan komen door een beroerte, de ziekte van Parkinson, MS of ALS, het kan ook een algemeen ouderdomsverschijnsel zijn.

Stemproblemen: uw stem klinkt niet meer helder of luid en daardoor is het moeilijk om u verstaanbaar te maken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij de ziekte van Parkinson, MS, ALS en na een beroerte of intubatie.

Slikproblemen: u verslikt zich geregeld of krijgt steeds meer moeite met eten of drinken. U verliest steeds wat speeksel, zonder dat u dat op tijd door heeft. Na een beroerte kunt u slikproblemen krijgen maar ook bij neurologische aandoeningen of spierziekten.

Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth

Bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth werken diverse specialisten voor ouderen met gezondheidproblemen of een chronische ziekte of aandoening. We werken volgens het ‘one stop shop’-model. Dat betekent dat u waar mogelijk aaneengesloten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgt. Uw klachten worden in één afspraak op een breed terrein bekeken. U hoeft dus geen aparte afspraken te maken. De behandelaren werken in teamverband. Ze kijken met elkaar mee om klachten of ongemakken vroegtijdig te zien of te voorkomen. Door samen te werken met andere specialisten, kunnen zij u de best mogelijke behandeling geven.

 

Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts of specialist kan u verwijzen naar de logopedist in het behandelcentrum. U kunt ook zonder verwijzing zelf een afspraak maken. De behandeling wordt in vrijwel alle gevallen vergoed door uw basiszorgverzekering. U hoeft daar dus – behalve het eigen risico - niet voor te betalen. Wilt u het zeker weten, neem dan nog even contact op met uw zorgverzekeraar.

Een afspraak maken

Bel 076 – 53 18 801 voor meer informatie of om een afspraak te maken. Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt een e-mail sturen naar: behandelcentrum@elisabethbreda.nl.

 

 

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Behandelteam Surplus, Eerstelijns Logopedie te Breda te plaatsen: Waarderen

Specialisten

Er zijn 4 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

Aarts, S.E.C.

Beroep

Logopedist

Specialisme

Afasietherapie

Zorginstelling

Behandelteam Surplus, Eerstelijns Logopedie, Breda
-

0 waarderingen

Klundert, M.E.C. van de

Beroep

Logopedist

Zorginstelling

Behandelteam Surplus, Eerstelijns Logopedie, Breda
-

0 waarderingen

Oosterbos, D.S.E.M. van

Beroep

Logopedist

Specialisme

Afasietherapie

Zorginstelling

Behandelteam Surplus, Eerstelijns Logopedie, Breda
-

0 waarderingen

Bekijk alle specialisten