Naar de navigatie Naar de inhoud

Zuidwester

Organisatie

10
.0

uit 1 waardering. Deze organisatie heeft te weinig waarderingen.

woensdag
Gesloten
donderdag
8:00 - 18:00
vrijdag
8:00 - 18:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten
maandag
8:00 - 18:00
dinsdag
8:00 - 18:00

Over Zuidwester

Zuidwester is dé zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autismespectrum. 2.000 medewerkers en 600 vrijwilligers zetten zich iedere dag met hart en ziel in voor onze cliënten die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen. Wij bieden hen ondersteuning in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. Onze cliënten kunnen (jong)volwassenen zijn, ouderen of zelfs een heel gezin. Heel divers dus! Wij bieden deze ondersteuning in Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant, vanuit de woningen van Zuidwester of gewoon bij cliënten thuis.

Maatschappelijke partner in de zorg
Voor andere kwetsbare burgers die een hulpvraag hebben breiden we ons aanbod uit. Onze kennis en ervaring zetten we zo breed mogelijk in. We werken niet alleen samen met jou, je familie en vrijwilligers, maar ook met lokale en regionale partners.


Missie
Zuidwester is er voor kwetsbare mensen. Wij ondersteunen hen in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling.

Visie
Bij het ondersteunen van kwetsbare mensen, respecteren wij de individualiteit. Wij stimuleren de mogelijkheden van ieder mens. Het erkennen van gelijkwaardigheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Ieder mens heeft dromen, verlangens en doelen in zijn leven. Wij motiveren, bekrachtigen en ondersteunen. De interactie tussen cliënten en medewerkers vergroot de kwaliteit van elkaars bestaan. De betrokkenheid, rol en positie van familie en het persoonlijk netwerk van de cliënt, in en met de samenleving, vormen daarbij een belangrijk aspect van onze dienstverlening. Deze visie maakt dat voor Zuidwester de focus ligt op: Waardevol leven en zinvol werk.


Kernwaarden
Kernwaarden zijn de waarden die het ons mogelijk maken om vorm en inhoud te geven aan onze missie en visie. In ons dagelijks werk en handelswijze staan de volgende kernwaarden centraal:

Eigenheid
Wij staan voor eigenheid, het echt en origineel zijn. Wij werken aan zelfbewustzijn en zelfkennis. Wij weten wie wij zijn en wat wij willen. Naast de inzet van opgedane kennis, volgen wij ook onze intuïtie. Soms zijn wij daarbij eigenwijs en onderzoeken wij de ongebaande paden.

Gastvrij
Wij hebben oprecht oog en aandacht voor de ander en wij respecteren zijn persoonlijke wensen en belangen. Hartelijkheid en warmte zijn daarbij van toegevoegde waarde en vormen een belangrijk onderdeel van ons dagelijks handelen.

Samen
Wij leveren een bijdrage aan het gezamenlijk resultaat tussen de eigen kwaliteiten én die van de ander. Samen werken wij aan onze toekomst. Waar mogelijk zoeken wij daarbij de samenwerking met anderen, zowel binnen als buiten de organisatie.

Waarderingen historie

2020
10
1 waardering
2019
8.9
2 waarderingen
2018
6.6
7 waarderingen

Locaties

Er vallen 12 locaties onder deze organisatie, waaronder:

Logo icon Overige zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking Zuidwester, locatie Hoeksche Waard/Rotterdam - Oud-Beijerland
Zuidwester, locatie Hoeksche Waard/Rotterdam

Zorg voor mensen met een beperking

Locatie

Oud-Beijerland

10

1 waardering

Logo icon Overige zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking Zuidwester, locatie Hellevoetsluis Behandelen - Hellevoetsluis
Zuidwester, locatie Hellevoetsluis Behandelen

Zorg voor mensen met een beperking

Locatie

Hellevoetsluis

-

0 waarderingen

Logo icon Overige zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking Zuidwester, locatie West-Brabant - Oudenbosch
Zuidwester, locatie West-Brabant

Zorg voor mensen met een beperking

Locatie

Oudenbosch

-

0 waarderingen

Bekijk alle locaties

Socials