Naar de navigatie Naar de inhoud

De Bolder

Verpleeghuiszorg

8
.9

uit 64 waarderingen

Over De Bolder

 

De Bolder is een kleinschalige woonvorm in Maasbracht, die 24-uurs zorg en verblijf biedt aan senioren met lichamelijke- en/of geheugenproblemen. De Bolder is gevestigd op de eerste verdieping van het voormalige Dr. Engelsoord. Er zijn 27 appartementen voor permanente bewoning en 1 appartement voor tijdelijk verblijf.  

Over De Bolder

Maasbracht heeft door haar ligging aan de Maas nauwe banden met de binnenvaart. De naam De Bolder vloeit daar uit voort. Een bolder is een meerpaal waaraan schepen aanmeren als zij aanleggen aan de wal. Net als in de scheepvaart biedt woonetage De Bolder de veilige thuishaven waarin ruimte en aandacht is voor het ritme en welzijn van de individuele bewoners.

Visie op zorg

Bij De Bolder wordt veel waarde gehecht aan het unieke ritme, het welzijn en de wensen van bewoners. De kwaliteit van leven die men thuis had, wordt zo goed en verantwoord mogelijk voortgezet. Hierbij is 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding en ondersteuning van professionals. Familieleden en mantelzorgers worden uitgenodigd om te participeren in de dagelijkse gang van zaken en bij het meedenken over de invulling van de dag.

Wonen bij De Bolder

De Bolder bestaat uit 27 appartementen voor permanente bewoning en 1 appartement voor tijdelijk verblijf. Eén appartement is speciaal voor echtparen.
Alle appartementen beschikken over een zit/slaapkamer, een keukenblok en een sanitaire ruimte met douche en toilet. Daarnaast zijn er twee sfeervolle huiskamers met keuken en een centraal balkon waar bewoners een luchtje kunnen scheppen of ’s zomers lekker kunnen barbecueën.

Activiteiten

Dagelijks organiseert De Bolder eigen activiteiten voor hun bewoners. Denk aan unieke activiteitenprogramma’s, gezelschapsspelletjes en uitjes.
Naast de dagelijkse eigen activiteiten zoekt De Bolder ook actief de samenwerking op met externe partijen. Zo ontstaat een breed aanbod van activiteiten voor de bewoner en binding met de gemeenschap.

Powered by Proteion

De Bolder wordt zelfstandig gerund, maar werkt samen met Proteion op het gebied van zorgbeleid, ondersteunende systemen, administratie en facturatie. Powered by Proteion, noemen we dat.


 

 

Waarderingen historie

2024
8.8
6 waarderingen
2023
9.1
22 waarderingen
2022
8.8
16 waarderingen
2021
8.5
10 waarderingen
2020
9.2
11 waarderingen
2019
9.6
4 waarderingen

Recente waarderingen

22 februari 2024 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

De gehele zorgverlening in al zijn aspecten. Een betere woonplek kunnen wij voor onze moeder niet wensen.

9.2
Lees meer
6 februari 2024 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Gaat goed: Erg vriendelijk Kan beter: Zou het even niet weten

8.2
Lees meer
6 februari 2024 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Gaat goed: gericht op het welzijn Kan beter: aandacht op de nagelverzorging

9.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen