Naar de navigatie Naar de inhoud

Het Gastenhuis Teteringen

Verpleeghuiszorg

9
.5

uit 18 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Winnaar van:

Over Het Gastenhuis Teteringen

Hartelijk welkom in Gastenhuis Teteringen. Sinds eind 2017 bieden wij hier in 21 appartementen liefdevolle woonzorg voor mensen met dementie.

Wonen bij ons is betaalbaar met een gemiddeld pensioen. Wij bieden 2 huiskamers, een tuin en een open keuken waar onze koks dagelijks vers en gezond koken. Wij bieden verschillende activiteiten aan, bewoners bepalen zelf waar zij aan mee willen doen. 

Het Gastenhuis Teteringen is gerealiseerd op de plek van het voormalige gemeentehuis en ligt daarmee centraal in de dorpskern. Aan de overzijde van de rustige straat is een klein groen parkje. Aan de achterzijde kijken we heerlijk vrij uit over de weilanden. Het mooie van Teteringen is dat Breda vrijwel om de hoek ligt, waarmee ook alle stadse voorzieningen op een steenworp afstand liggen.

Het monumentale voorhuis dateert uit circa 1900 en is volledig opgeknapt. Het biedt nu plaats aan een prachtige woonkamer met open keuken en onze sociëteit. Het huis heeft 21 appartementen waarvan twee voor (echt)paren. De appartementen en de woning van het echtpaar dat het huis leidt, zijn volledig nieuw aangebouwd.

Het Gastenhuis in Teteringen wordt geleid door het koppel Annette van der Land en Kees Sprong, dat ook woont in de naastgelegen dienstwoning. ‘Voor mensen met dementie, zeker als die al wat verder gevorderd is, is de thuiszorg in Nederland eigenlijk helemaal niet geschikt. Maar ja, als je nog te goed bent voor een gesloten afdeling, waar moet je dan heen? Bij ons hadden ze geen andere keuze. En daardoor bleven ze vaak langer thuis dan goed voor ze was, met veel eenzaamheid tot gevolg’, vertelt Annette. Dankzij hun intense betrokkenheid en het vaste team dat er werkt, kunt u erop vertrouwen dat zij een goede band met hun bewoners opbouwen. Een band waarmee persoonlijke zorg daadwerkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Waarderingen historie

2024
10
1 waardering
2023
9.8
3 waarderingen
2022
8.9
3 waarderingen
2021
9.4
7 waarderingen
2020
9.7
4 waarderingen
2019
10
1 waardering
2018
9.4
2 waarderingen

Recente waarderingen

10 januari 2024 - Geplaatst door de redactie

De vriendelijke en menselijke manier van samenwerken is fantastisch. Mijn moeder wordt omgeven door vriendelijke, professionele en betrokken hulpverleners. Ze bieden structuur en dienstverlening op...

17 november 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder heeft hier de laatste drie jaar van haar leven gewoond. Een heerlijke plek vanwege de ligging, kleinschaligheid en uitstekende zorg. De appartementen zijn ruim en zeer fraai, met (alleen...

9.7
Lees meer
19 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Ben zeer tevreden over de liefde volle zorg in Teteringen

Bekijk alle waarderingen

Socials