Naar de navigatie Naar de inhoud

Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

Belangenbehartiging

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

Als u reuma heeft kan dat grote invloed hebben op uw leven. U zult aanpassingen moeten doen en wellicht moet u behandelingen ondergaan. Er komt ontzettend veel op u af en u zult misschien meer informatie willen of behoefte hebben aan een luisterend oor. Als reumapatiënt kunt u bij ReumaZorg Nederland terecht.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is de landelijke patiëntenorganisatie die opkomt voor de belangen van alle mensen met reuma, zowel op nationaal als internationaal niveau. RZN vertegenwoordigt in Nederland mensen met reumatische aandoeningen en hun familieleden. Samen met hen streeft RZN een goede kwaliteit van leven na voor mensen met een reumatische aandoening. Dit doen zij onder andere door:

  • Het geven van betrouwbare en relevante informatie over reumatische aandoeningen via reumazorgnederland.nl;
  • Het organiseren van activiteiten waarbij mensen met een reumatische aandoening elkaar kunnen ontmoeten (lotgenotencontact);
  • Het geven van een stem aan u en alle mensen met reuma;
  • Het verbeteren van de kwaliteit van leven van alle mensen met reuma;
  • Het versterken van de positie van reuma patiënten in het dagelijkse leven en in de zorg;
  • Het meewerken aan verbeteringen in de zorg;

RZN ondersteunt de bij haar aangesloten lokale en regionale reumapatiëntenverenigingen (RPV), Bechterew patiëntenverenigingen (BPV) en reuma gerelateerde ziekte-specifieke patiëntenverenigingen en -organisaties.

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland te Nijmegen te plaatsen: Waarderen