Naar de navigatie Naar de inhoud

Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Belangenbehartiging

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) is het goede doel voor mensen met constitutioneel eczeem.

De VMCE kent drie typen van activiteiten die erop gericht zijn beter te kunnen leven met eczeem:
  • Geven van voorlichting en informatie
  • Organiseren van lotgenotencontact
  • Behartigen van belangen van eczeempatiënten

Voorlichting en informatie

Inzicht in het eigen eczeem of dat van je kind of partner kan helpen bij het leren omgaan met de aandoening. Informatie over eczeem en de behandeling ervan is daarvoor erg belangrijk.

De VMCE geeft deze informatie op deze website en via publicaties. Voor leden is er het kwartaalblad GAAF!, waarin naast nieuws en medische informatie ook lotgenotenverhalen te vinden zijn. Daarnaast geeft de VMCE folders en boekjes uit over het leven met en behandelen van constitutioneel eczeem. Deze zijn te bestellen in de webwinkel.

Individueel advies over bijvoorbeeld behandeling en vergoedingen wordt op maat gegeven via onze hulplijn

Lotgenotencontact

Ieder verwerkt het hebben van de huidaandoening op zijn eigen manier en ook heeft ieder zijn eigen oplossingen voor bepaalde problemen. In contact met lotgenoten kan men de (h)erkenning vinden die men in de directe omgeving vaak ontbeert. Velen ervaren het als een flinke oppepper dat er naar hun verhaal is geluisterd en dat er begrip voor is. Met lotgenoten kan men ervaring uitwisselen, gemeenschappelijke problemen bespreken en over nieuwe behandelwijzen praten.

De VMCE heeft een aantal activiteiten op dit gebied die alleen voor leden toegankelijke zijn:

  • Kidsdagen voor kinderen (en hun gezinnen) van 0-12 jaar en voor 12-18 jaar
  • Bijeenkomsten voor volwassenen, op basis van een thema of een activiteit
  • Besloten Facebookgroep voor vragen, steun en contact
  • Bijeenkomsten op de Algemene Ledenvergaderingen

Belangenbehartiging

De VMCE behartigt de collectieve belangen van mensen met constitutioneel eczeem. De afgelopen jaren heeft dat sterk in het teken gestaan van het behouden van vergoedingen van behandelingen. De VMCE trekt daarbij op met de dermatologenvereniging NVDVHuidpatiënten Nederland en de Patiëntenfederatie Nederland. De VMCE neemt ook deel aan landelijke overleggen over behandelrichtlijnen. Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we hierin staan.

De VMCE wil (wetenschappelijk) onderzoek naar oorzaken en de behandeling van eczeem stimuleren. Hiertoe onderhouden we contact met mensen en organisaties die onderzoek doen naar de medische, sociale, psychische en financiële problematiek rondom constitutioneel eczeem.

De VMCE is dus hét goede doel voor mensen met eczeem! Word daarom vandaag nog lid voor €13,75, en krijg het welkomstpakket ter waarde van €20 kado met de zes folders, twee boekjes én de dvd.

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem te Nijkerk te plaatsen: Waarderen