Naar de navigatie Naar de inhoud

Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns GZ-psychologie

Geestelijke gezondheidszorg

-

Er zijn nog geen waarderingen.

Over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns GZ-psychologie

GZ-psychologie bij Elisabeth van het zuiden

Of u zich prettig en gezond voelt, hangt ook erg af van uw geestelijke welzijn. Als u psychische klachten heeft, wilt u vertrouwde en deskundige hulp bij u in de buurt. Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth is gespecialiseerd in zorg voor ouderen. U kunt hier ook terecht voor behandeling en begeleiding door een gezondheidszorg psycholoog. De gezondheidszorg psychologen (GZ-psychologen) van het behandelcentrum zijn gespecialiseerd in ouderenzorg. Zij zijn bekend met psychische problemen die te maken hebben met het ouder worden. Een GZ-psycholoog kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld voor onderzoek naar uw gemoedstoestand, persoonlijkheid of naar uw geheugen en concentratie na een hersenbeschadiging (bijvoorbeeld een beroerte). Vaak worden partner en familie betrokken bij de behandeling en begeleiding.

Wat doet de GZ-psycholoog?

De psychologen van Stichting Elisabeth werken vooral met ouderen met psychische klachten. U kunt bij hen terecht, bijvoorbeeld wanneer u last heeft van somberheid, angstklachten, problemen met rouwverwerking of traumaverwerking of als u moeite heeft met ouder worden en het verlies van zelfstandigheid. De GZ-psychologen zijn gespecialiseerd in psychische klachten die (mede) een lichamelijke oorzaak hebben. Denk niet te lang dat u uw psychische klachten zelf wel de baas kunt. Juist deskundige hulp in een vroeg stadium helpt u verder. De GZ-psychologen behandelen u in een van de behandelcentra in regio Breda. Ze kunnen u ook thuis behandelen.

Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth

Bij het behandelcentrum van Stichting Elisabeth werken diverse specialisten voor ouderen met gezondheidproblemen of een chronische ziekte of aandoening. We werken volgens het ‘one stop shop’-model. Dat betekent dat u waar mogelijk aaneengesloten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgt. Uw klachten worden in één afspraak op een breed terrein bekeken. U hoeft dus geen aparte afspraken te maken. De behandelaren werken in teamverband. Ze kijken met elkaar mee om klachten of ongemakken vroegtijdig te zien of te voorkomen. Door samen te werken met andere specialisten, kunnen zij u de best mogelijke behandeling geven.

Verwijzing en vergoeding

Uw huisarts kan u een verwijzing geven voor de GZ-psycholoog in het behandelcentrum. De kosten worden in dat geval in principe vergoed door uw zorgverzekering. U kunt ook zelfstandig zonder verwijzing een afspraak maken. Informeer dan bij uw zorgverzekeraar of de kosten vergoed worden.

Een afspraak maken

Bel 076 – 53 18 801 voor meer informatie of om een afspraak te maken. Het behandelcentrum van Stichting Elisabeth is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt een e-mail sturen naar: behandelcentrum@elisabethbreda.nl.

 

 

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Surplus behandelcentrum van het zuiden, Eerstelijns GZ-psychologie te Breda te plaatsen: Waarderen