Naar de navigatie Naar de inhoud

Revalidatiecentrum Eemsdelta

Revalidatiecentrum

8
.8
Adres
Zwet 9 9932 AA Delfzijl
Telefoon
0596-686686
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Zonnehuisgroep Noord
Er zijn 2 waarderingen
Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen
Waarderen

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Revalidatiecentrum Eemsdelta

In 2016 hebben de Zonnehuisgroep Noord en De Hoven de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) in de gemeente Eemsdelta samengebracht in een maatschap, met als doelstelling de revalidatie voor kwetsbare ouderen nu en in de toekomst te kunnen behouden voor dit gebied. Zodat ouderen in de huidige gemeente Eemsdelta dichtbij huis kunnen revalideren en snel weer terug naar huis kunnen. Maar ook om een revalidatiecentrum te creëren dat regionaal een sterke aantrekkingskracht heeft op zowel revalidanten als zorgmedewerkers en behandelaren.Revalidatiecentrum Eemsdelta is gevestigd in tijdelijke huisvesting in Delfzijl. Samen met de medewerkers wordt, in het kader van de plannen voor aardbevingsbestendige bouw vanuit het Groninger Zorgakkoord, een nieuw Expertisecentrum in Delfzijl ontwikkeld, waarin het Revalidatiecentrum wordt gevestigd, samen met behandelaren vanuit Zonnehuisgroep Noord, De Hoven, Lentis en andere organisaties.

Revalidatiecentrum Eemsdelta streeft voortdurend naar een therapeutisch revalidatieklimaat waarin de revalidatie nauw aansluit op de eigen gewoonten, zin en betekenis in het leven van de revalidant. We werken vanuit herstel en aan het verkrijgen/vergroten van de eigen regie. Als de eigen regie beperkingen heeft, dan handelen wij in de geest van het welbevinden van de revalidant. We werken vanuit het uitgangspunt dat alles revalidatie is. Dit betekent dat het oefenen met alledaagse situaties onderdeel is van uw revalidatieproces. Waar mogelijk worden ook de naasten bij de revalidatie betrokken.

De basis voor een geslaagde revalidatie wordt gelegd door optimale communicatie tussen de revalidant en het behandelteam. Dat bestaat uit ca 40 fte zorgmedewerkers en behandelaren, het revalidatiecentrum beschikt over 50 bedden waarvan het grootste deel voor revalidatie en een aantal bedden voor eerstelijns verblijf en observatie.

  • Nieuwe zorgaanbieder?

  • Nog niet op deze site? Meld u nu aan!

    Aanmelden