Naar de navigatie Naar de inhoud

Amsta, De Beusemaecker, kleinschalige woonvoorziening

Verpleeghuiszorg

7
.6

uit 34 waarderingen

Over Amsta, De Beusemaecker, kleinschalige woonvoorziening

De Beusemaecker

In Amsterdam Geuzenveld, vlakbij de Haarlemmerweg is De Beusemaecker gevestigd. In deze locatie wonen 48 mensen met dementie of het syndroom van Korsakov in woongroepen van zes personen. De Beusemaecker is aangesloten bij het Expertisecentrum jonge mensen met dementie van Amsta.

Zorg die past bij uw situatie en leeftijd

De Beusemaecker is een veilige en beschermde woon- en leefomgeving voor (jonge) mensen met dementie en mensen met het syndroom van Korsakov. De zorg wordt zorgvuldig op uw situatie en leeftijd afgestemd. Zo wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan beweging. Fietsen, wandelen, bewegen op muziek en fitness maken deel uit van het vaste programma. De Beusemaecker heeft een eigen fitnessruimte.

Thuisgevoel

De Beusemaecker heeft acht groepswoningen voor elk zes bewoners. U heeft een eigen zit-slaapkamer met balkon en u kunt verder gebruikmaken van de gezamenlijke woonkamer en keuken. De sfeer is die van een echt huishouden waarin samen wordt gekookt, gegeten en kleine huishoudelijke klusjes worden gedaan. 

Open voor iedereen

Amsta heeft als organisatie ook gemeenschappelijke uitgangspunten. Zoals aandacht en respect voor elkaar. Bij Amsta kunt u rekenen op persoonlijke, professionele, praktische en liefdevolle zorg. En daarbij staan we open voor iedereen, ongeacht geaardheid, cultuur, religie of levensbeschouwing. De Beusemaecker heeft ook een multiculturele woongroep voor vrouwen. Met speciale aandacht voor religie, eten, cultuur.  Ook is de Beusemaecker één van de Roze Loperlocaties van Amsta. 

Dagbesteding de Jutterij

Voor jonge mensen met dementie is een zinvolle dagbesteding erg belangrijk. Daarom is in het gebouw van De Beusemaecker ook De Jutterij gevestigd. Hier kunt u  terecht voor sport en beweging, hersentraining en andere creatieve activiteiten. De Jutterij wordt ook bezocht door mensen die nog zelfstandig wonen.

Zorgprofiel en tarieven

Voor wonen in De Beusemaecker is in principe zorgprofiel 'Beschermd wonen met intensieve dementiezorg' (Voorheen ZZP 5) of 'Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, met nadruk op begeleiding' (voorheen ZZP 7) vereist. Klik hier voor meer informatie over de zorgprofielen. 

Klik hier voor meer info over deze locatie. Wilt u een rondleiding in De Beusemaecker, bel voor een afspraak met het Centraal Service Bureau(CBS) en vermeld erbij voor welke locatie u belt. Het CSB is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur te bereiken op 020 589 00 50

 

Waarderingen historie

2023
7.6
2 waarderingen
2022
7.5
14 waarderingen
2021
7.7
18 waarderingen
2019
7.9
6 waarderingen
2018
3.5
1 waardering
2017
8.5
4 waarderingen
2016
8.3
2 waarderingen
2015
7.9
2 waarderingen

Recente waarderingen

24 februari 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn vader heeft 1,5 jaar op de Korsakov afdeling verbleven. Het personeel toont veel interesse en verzorgd de cliënten met veel toewijding. Mijn vader is nu overgeplaatst. Wat zijn eigen woonplaats.

7.6
Lees meer
22 februari 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn opa heeft bijna 1 jaar op de Amsta verbleven op een drankdementie afdeling waar hij goed is opgevangen door zeer vriendelijk personeel. Aangezien ik zijn eerste contact persoon ben is er veel...

Reactie van/namens Amsta, De Beusemaecker, kleinschalige woonvoorziening - Amsterdam

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om een reactie achter te laten op Zorgkaart Nederland. Wij zullen uw feedback ter harte...

7.5
Lees meer
30 september 2022 - Geplaatst door de redactie

Ik ben hier wonende op de 3de etage , ik woon hier ok al vind ik de ligging en de kleine woonruimte zonder tuin benauwend gezien het een gesloten unit is. Personeel is op zoek naar een open...

7.5
Lees meer
Bekijk alle waarderingen