Naar de navigatie Naar de inhoud

Amstelring, Woonzorgcentrum Floriande

Verpleeghuiszorg

7
.8

uit 33 waarderingen

Over Amstelring, Woonzorgcentrum Floriande

Wat is onze visie?

Zorg voor een zelfstandig leven. Bij Woonzorgcentrum Floriande in Hoofddorp krijgt u zorg op maat. Van een simpele alarmknop tot uitgebreide zorg thuis. Altijd liefdevol en met aandacht.We willen onze cliënten zo goed mogelijk in staat stellen een zelfstandig en onafhankelijk leven te leiden.

Vragen staat vrij

We geven pas goede zorg als we ons echt verdiepen in de vraag van de cliënt. Hiervoor zijn vier kernwaarden van belang: gelijkwaardigheid, gezamenlijkheid, autonomie en professionaliteit.

De zorgvisie en de kernwaarden worden bij elk contact met de cliënt bewaakt. Zeker als cliënten afhankelijk zijn van onze zorg, vereist dit een goede vraag- en luisterhouding. Vragen staat vrij!, is hierbij onze leidraad. Cliënten stellen vragen aan ons, en wij stellen ook vragen om goed te kunnen begrijpen wat de cliënt wenst en waarom.

Gelijkwaardigheid

Cliënt en zorgverlener hebben een gelijkwaardige relatie waarbij ieder zijn eigen inbreng heeft vanuit zijn eigen deskundigheid.

Gezamenlijkheid

De cliënt, naasten en zorgverlener hebben overeenstemming over doelen, problemen en acties.

Autonomie

We hebben respect voor de keuzes die de cliënt maakt en voor de autonomie van de professional.

Professionaliteit

Op basis van vakbekwaamheid hebben we het vermogen contact te maken met cliënten in verschillende zorgsituaties.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

Amstelring Floriande heeft het allemaal: fraaie appartementen, een prima restaurant een mooie binnentuin, appartementen voor vergeetachtigen en alles bij de hand: een winkelcentrum, supermarkten en openbaar vervoer. En nog dichterbij, in eigen huis, een gezondheidscentrum met de apotheek, de huisarts, de fysiotherapeut, een wellnesscentrum met kapper, pedicure en masseur. In het complex Amstelring Floriande liggen 25 appartementen, waarvan twee penthouses met een extra slaapkamer, en zes woningen voor ieder zes vergeetachtigen.

De appartementen Een grote huiskamer met keuken, een slaapkamer, een ruime badkamer en een fikse opbergruimte, zo ziet het gemiddelde appartement in Amstelring Floriande er uit. De appartementen hebben een eigen voordeur aan de galerij, een eigen brievenbus en een eigen deurbel. U woont er dus helemaal zelfstandig. Als dat nodig is, kunt u een beroep doen op de verzorging en verpleging van Amstelring. Bovendien zijn in de appartementen voorzieningen aangebracht zoals een alarminstallatie en brede deuren die de zorg vergemakkelijken. U gebruikt de warme maaltijd in het restaurant. Voor de benodigdheden voor ontbijt en lunch wordt gezorgd indien u dit wenst. De penthouses zijn ruimer van opzet en hebben een prachtig uitzicht.

Woningen voor vergeetachtigen Tot Amstelring Floriande behoren ook zes groepswoningen voor mensen met dementie. Deze woningen bestaan uit een woonkamer, zes slaapkamers en twee badkamers en grenzen aan het dakterras of aan de binnentuin. In deze woningen is het leven net als thuis: er wordt gekookt, gewassen en gestreken en tv gekeken. De bewoners helpen bij het huishouden zoveel als mogelijk is. Daarnaast zijn in de woningen allerlei moderne voorzieningen aangebracht zoals geluidssensoren die continu een oogje in het zeil houden. Overigens is 24 uur per dag, zeven dagen in de week, deskundige hulp op afroep beschikbaar.

Woningen van YmereIn hetzelfde complex liggen dertig woningen van Ymere. Dit zijn volwaardige woningen die beheerd worden door de woningcorporatie. Uiteraard kunnen de bewoners desgewenst gebruik maken van de voorzieningen van Amstelring Floriande.

Overdag bij Ons voor vergeetachtigen Op de 1e etage zit de dagsociëteit van Overdag bij Ons. Hier komt enkele dagen in de week een groep vergeetachtigen bijeen. Overdag bij Ons omvat ook een ondersteuningsprogramma voor de mantelzorgers.

Allerlei voorzieningen bij de hand In het restaurant kunnen bewoners en hun familieleden en vrienden koffie drinken, een broodje eten en de warme maaltijd gebruiken. Bewoners kunnen in Amstelring Floriande de klaverjasclub of andere activiteiten bezoeken of een partijtje biljarten in het restaurant. Bovendien is deelname aan diverse cursussen mogelijk, want Ledenservice van Amstelring organiseert in Amstelring Floriande cursussen voor jong en oud, van de zwangerschapscursus tot valpreventie voor ouderen. Ook leden van Amstelring Ledenservice zijn van harte welkom in het restaurant.Efficiënt is ook dat er een gezondheidscentrum in hetzelfde gebouw zit. U kunt daar terecht voor uw medicijnen, een bezoek aan de fysiotherapeut of de huisarts. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts behouden. Amstelring Floriande is goed bereikbaar met openbaar vervoer en heeft volop parkeergelegenheid vlak voor de deur. Op steenworpafstand ligt het winkelcentrum Floriande, met supermarkten en speciaalzaken. Nuttig voor uw boodschappen en altijd gezellig om even doorheen te lopen.

Waarderingen historie

2023
7.3
11 waarderingen
2022
9.0
1 waardering
2021
8.1
21 waarderingen
2019
8.3
1 waardering
2018
9.2
1 waardering
2017
9.0
3 waarderingen
2016
8.0
1 waardering
2015
7.8
22 waarderingen
2010
7.7
8 waarderingen

Recente waarderingen

6 november 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder heeft vier jaar in het huis gewoond en was heel gelukkig en tevreden!

8.0
Lees meer
27 juli 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

Ik ben tevreden over de hulp bij de persoonlijke verzorging. De kwaliteit van de zorg is wel wisselend, maar de meeste medewerkers doen het redelijk goed. Soms worden er wel vergissingen gemaakt met...

7.2
Lees meer
26 juli 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

De bereikbaarheid is goed, maar in het weekend matig. Je krijgt dan wel een telefoondienst aan de lijn, maar vervolgens is er geen terugkoppeling. Waar dit dan stopt weet ik niet en is wel jammer....

7.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen