Naar de navigatie Naar de inhoud

Amstelring, Woonzorgcentrum Het Hoge Heem

Verpleeghuiszorg

7
.5

uit 92 waarderingen

Over Amstelring, Woonzorgcentrum Het Hoge Heem

Wat is onze visie?

In Het Hoge Heem willen we de zorg en begeleiding zoveel mogelijk laten aansluiten bij de persoonlijke leefstijl van cliënten. Zodat u zichzelf kunt blijven en u zich thuis voelt. 

De medewerkers bieden zorg, verpleging, behandeling en begeleiding. Het zijn betrouwbare en betrokken professionals met een luisterend oor. Er is 24 uur per dag deskundige begeleiding: een hecht team, zodat u vertrouwde gezichten ziet. In overleg kijken we hoe we uw vragen en wensen kunnen invullen. Familie, mantelzorgers en vrijwilligers betrekken we daar actief bij. Medische en paramedische zorg is ook binnen handbereik.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

Het Hoge Heem maakt echt onderdeel uit van de Uithoornse samenleving. Het is het enige verpleeghuis in Uithoorn. Er zijn ook aanleunwoningen. In uw woning heeft u uw privacy, maar u woont niet geïsoleerd. Het verpleeghuis staat midden in een woonwijk en heeft een sterke buurtfunctie. U vindt in Het Hoge Heem warmte, geborgenheid en gezelligheid. En tegelijkertijd de nuchterheid die onze streek kenmerkt. 

De medewerkers doen er alles aan om u te helpen een zelfstandig en onafhankelijk leven te leiden. Zij doen dat met respect voor uw levenswijze en persoonlijke situatie. De zorg wordt afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Door te vragen, naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen komen we samen tot een goede woonomgeving en een adequate zorgverlening. 

De team van verzorgende coördineert de zorg, in samenwerking met een behandelteam, bestaande uit een verpleeghuisarts, een psycholoog, een geestelijke verzorger, een ergotherapeut en een fysiotherapeut.

Appartementen

Het Hoge Heem heeft fraaie appartementen met een grote badkamer, een slaapkamer en een zitkamer met een open keuken. Elk appartement heeft een eigen voordeur, met bel en brievenbus.Ook is er een aantal aangepaste appartementen, bestemd voor ouderen die veel en complexe zorg nodig hebben, en er zijn vijf kamers bestemd voor revalidatie.

Kleinschalige groepswoningen

Er zijn acht groepswoningen, waar ouderen met dementie in huiselijke eenheden veilig wonen, ieder met een eigen zit-/slaapkamer. Het dagritme in de woningen wordt bepaald door de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Net als thuis. De bewoners helpen indien mogelijk mee met het huishouden en worden daarbij begeleid en ondersteund door deskundige medewerkers.

Voorzieningen

Op de begane grond, bij de ingang van Het Hoge Heem, ligt een restaurant waar bewoners, wijkbewoners, familie en medewerkers kunnen ontbijten, lunchen of dineren. Er is een bibliotheek met open haard, een biljartruimte en een aantal fraaie binnentuinen. Het restaurant heeft een terras.

Verenigingen

Het Hoge Heem kent een verenigingsleven: (wijk)bewoners kunnen lid worden van een club die aansluit bij hun hobby of interesse, zoals klaverjassen, muziek maken, toneelspelen of knutselen. Fitness kan ook, onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut.

Waarderingen historie

2024
8.0
1 waardering
2023
7.4
26 waarderingen
2021
7.6
65 waarderingen
2018
7.7
42 waarderingen
2017
7.5
52 waarderingen
2016
6.4
4 waarderingen
2015
2.5
1 waardering
2012
5.2
2 waarderingen
2010
7.4
57 waarderingen

Recente waarderingen

7 maart 2024 - Geplaatst door de redactie

Erg tevreden. Lieve en bekwame verpleegkundige/verzorgers. Mijn vader heeft een fijne tijd gehad. Hij woonde op een gesloten afdeling in huisje 7/8 van het Hoge Heem in Uithoorn.

8.0
Lees meer
3 augustus 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

De vaste medewerkers doen hun best en zijn betrokken bij de zorg voor mijn moeder.

6.2
Lees meer
3 augustus 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

Ik ben tevreden over de omgang.

8.8
Lees meer
Bekijk alle waarderingen