Naar de navigatie Naar de inhoud

Amstelring, Woonzorgcentrum Het Schouw

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.0

uit 46 waarderingen

Informatie over

Over Amstelring, Woonzorgcentrum Het Schouw

Wat is onze visie?

Het Schouw ligt midden in een gezellige buurt van Amsterdam-Noord. Winkelcentrum Boven ‘t Y en het Baanakkerspark liggen op een steenworp afstand.

De meeste mensen blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Verhuizen naar een verpleeghuis of een woonzorgcentrum is voor bijna iedereen een moeilijke stap. Toch is het soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als u een chronische ziekte of een handicap heeft. Of misschien bent u al wat ouder en is het een veilig idee om zorg binnen handbereik te hebben. Zodat u er een beroep op kunt doen als dat nodig is. 

Welkom in Het Schouw

Als bewoner van Het Schouw krijgt u de ondersteuning en zorg die nodig en wenselijk is. Vanuit het volste respect voor uw levenswijze en privacy. Mensen met dementie kunnen veilig en beschermd wonen in kleinschalige woongroepen. Maar ook als buurtbewoner bent u welkom. Dagbesteding, activiteiten, optredens of het verenigingsleven. In Het Schouw is voor iedereen iets te doen. 

Onze medewerkers zijn betrouwbare en betrokken professionals met een luisterend oor. Zij vormen een hecht team, zodat u vertrouwde gezichten ziet. Medische en paramedische zorg is ook binnen handbereik.

In overleg kijken we hoe uw vragen en wensen kunnen worden ingevuld. Mantelzorgers, familie, kennissen en vrijwilligers betrekken we daar actief bij.  

Gezellig en informeel

Gezellig, een informele sfeer, goede en respectvolle zorg. Dat zijn belangrijke kenmerken van de dienstverlening van Het Schouw. Het verpleeghuis is al decennia-lang een begrip in Amsterdam-Noord. In 2010 werd het oude gebouw vervangen door frisse, eigentijdse panden. De donkerrode kleur herinnert nog aan het vroegere socialistische karakter. Tegenwoordig is iedereen welkom. Er wonen mensen met verschillende leefstijlen en achtergronden.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

We zijn trots op de binding met de wijkbewoners. Het Schouw is een centraal en dynamisch middelpunt in de wijken Nieuwendam en Buikslotermeer. Het wordt niet voor niets Huis van de Buurt genoemd. Muziek, dansen, computerles, tentoonstellingen.

Het Schouw bruist, dagelijks worden er inspirerende activiteiten georganiseerd, binnen en buiten het gebouw. In het makkelijk bereikbare restaurant is altijd bedrijvigheid. Het is een trefpunt waar buurtbewoners, familieleden, cliënten en vrijwilligers elkaar veelvuldig ontmoeten.

Odensehuis Het Schouw

Wie met beginnende dementie thuis woont, kan bij ons langskomen voor aanspraak, gezelligheid, een praatje of activiteit. Het Odensehuis Het Schouw is een inloophuis voor thuiswonende ouderen met (beginnende) dementie, hun partner en familieleden. U kunt gewoon bij ons binnenlopen; voor koffie, de krant, een gesprek of een activiteit. We geven met elkaar invulling aan de dag.

Kijk voor meer informatie over het Odensehuis op: https://www.amstelring.nl/odensehuis-het-schouw

Waarderingen historie

2021
8.2
18 waarderingen
2020
5.8
1 waardering
2019
8.0
27 waarderingen
2018
9.2
6 waarderingen
2017
9.2
8 waarderingen
2016
8.8
7 waarderingen
2015
8.2
30 waarderingen
2014
6.0
7 waarderingen
2010
7.8
1 waardering

Recente waarderingen

28 augustus 2021 - Geplaatst door de redactie

Lang verzet tegen opname, maar uiteindelijk tevreden op de nieuwe woonplek aan de Ijdoornlaan.(groepswoning) De entree is niet heel gezellig maar de kamers zijn prachtig met eigen badkamer en...

8.5
Lees meer
19 mei 2021 - Geplaatst door de redactie Geverifieerd

Het centrum zou ik op zich wel aanbevelen. Het is heel mooi en het restaurant is verbouwd. Er is een prachtig dakterras. De gesloten afdeling waar mijn vriendin zit, zou ik niet aanbevelen. Er is...

6.0
Lees meer
11 mei 2021 - Geplaatst door de redactie Geverifieerd

Ik vind dat het hier heel gemoedelijk is. Mijn vader heeft zelf gekozen om hier te wonen. Ik merk dat mijn vader hier opbloeit. Ze houden rekening met hem. Hij ziet er altijd heel netjes uit. Ook...

8.2
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Twitter Amstelring, Woonzorgcentrum Het Schouw

Amstelring Wij ontmoeten jou graag tijdens Nurse: hét event voor studenten en starters in de zorg (21 sep, Jaarbeurs Utrecht,… https://t.co/FyKrCBFFBN
Amstelring RT @michielgeest: Ouderenzorgorganisaties en verpleegkundigen tekenen Integraal Zorgakkoord voorlopig niet - dat is een tegenslag voor het…
Amstelring #wijkzorgverdientbeter De toekomst van de zorg is thuis in de wijk. Een eerlijke, transparante en toekomstbestendig… https://t.co/eF28O4TRAe
Bezoek Twitter pagina

Socials