Naar de navigatie Naar de inhoud

Amstelring, Woonzorgcentrum Leo Polak

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.9
Adres
Saaftingestraat 8 1069 BW Amsterdam
Telefoon
020-7562500
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Amstelring, sector Ouderenzorg

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Amstelring, Woonzorgcentrum Leo Polak

Profielfoto Amstelring, Woonzorgcentrum Leo Polak  - Amsterdam

Wat is onze visie?

Licht en kleurrijk van binnen en van buiten. Leo Polak is een modern en sfeervol verpleeghuis in Amsterdam Nieuw-West. Bewoners kunnen er zichzelf zijn en worden er gehoord. Wie het Leo Polak binnenloopt, heeft niet de indruk in een verpleeghuis te zijn. Bij binnenkomst valt meteen de ruimtelijkheid op. Veel licht, moderne kleurige meubels. De centrale hal vormt het levendige centrum waar bezoekers, bewoners en medewerkers elkaar ontmoeten. Hier is het restaurant, de winkel en het biljart. Er vinden activiteiten plaats, mensen doen er hun boodschappen of drinken koffie in ons gezellige restaurant.

Gelijkwaardigheid is een basisprincipe

Verhuizen naar een verpleeghuis is nooit leuk. Maar als het onvermijdelijk is, dan is Leo Polak een goede keus. Een veilige, warme plek in een rustige buurt waar mensen met een chronische ziekte, een handicap of dementie kunnen wonen. Er is ook een zorghotel waar mensen kunnen revalideren en aansterken. Gelijkwaardigheid is ons basisprincipe. De mensen die bij ons wonen, hebben een stem in het reilen en zeilen in huis. Wat voor een activiteiten vindt u leuk? Wat zou u graag willen doen? Is het eten goed van kwaliteit? Zijn er dingen die u mist? Wij horen het graag van u!

Domotica

Met behulp van domotica (slimme technologie) kunnen we bewoners in hun eigen vertrouwde omgeving laten wonen én veiligheid bieden. Onze bewoners dragen een armband met een sensor. Wanneer zij dichtbij een deur komen waarachter zij zouden kunnen gaan dwalen en/of zichzelf kunnen bezeren, dan gaat de deur automatisch op slot. Andere deuren blijven gewoon open, waardoor de bewoner met dementie meer bewegingsvrijheid heeft dan op een gesloten afdeling. Tevens maken wij gebruik van bewegingssensoren. Bijvoorbeeld: gaat een bewoner ’s nachts naar het toilet dan geeft deze sensor een sein zodat het licht automatisch aangaat richting het toilet.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

Geriatrische Revalidatie in Leo Polak

Leo Polak heeft een gerenommeerde afdeling voor Geriatrische Revalidatie. Veel patiënten die in het OLVG of ander ziekenhuis behandeld zijn, komen vervolgens in Leo Polak revalideren. Leo Polak heeft zich gespecialiseerd in:

  • CVA Revalidatie: revalideren na een beroerte
  • Geriatrische Revalidatie: revalideren na orthopedische operaties (heup, knie), bij oncologische aandoening en andere aandoeningen.

Video

Bekijk het YouTube video kanaal van Amstelring, Woonzorgcentrum Leo Polak