Naar de navigatie Naar de inhoud

Archipel Landrijt

Verpleeghuis en verzorgingshuis

7
.5
Adres
Drosserstraat 1 5623 ME Eindhoven
Telefoon
040-2158000
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Archipel

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Archipel Landrijt

Verpleeghuis Landrijt ligt in het noorden van Eindhoven. Bij Landrijt kunt u terecht voor specialistische zorg, in een omgeving waar u zich thuis voelt. Samen met verpleeghuis Dommelhoef vormt Landrijt het Archipel Kenniscentrum.

Landrijt biedt gespecialiseerde zorg aan bijzondere doelgroepen met verschillende vormen van dementie en cognitieve problemen, zoals:

 • Jonge mensen met dementie,
 • Korsakov,
 • gerontopsychiatrie,
 • hersenbloedingen of -infarcten,
 • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH),
 • Huntington, (https://youtu.be/kri-nC3YQws)
 • Multiple Sclerose,
 • Parkinson.

Bij Landrijt kunt u terecht voor opname of voor deelname aan onze dagbehandeling( https://youtu.be/w0Alr_cMENw). Naast de specialistische zorg die we bieden, hechten we in Landrijt aan een prettig woon- en leefklimaat.
Het nieuwe gebouw van Landrijt voldoet aan alle eisen en wensen van de huidige tijd. Op de begane grond bevinden zich de behandelruimtes, voor oa fysiotherapie, de dagbehandeling met twee eigen ateliers en de werkplaats voor arbeidsmatige dagbesteding. Ook vindt u daar de Gasterij, de cadeaushop, de beautysalon, de fitnessruimte en het internetcafé. In de toren die bestaat uit vijf etages wonen cliënten met een psychogeriatrische danwel gerontopsychiatrische aandoeningen als Huntington, Korsakov en dementie op jonge leeftijd in groepen van maximaal negen personen. De groepen zijn ingedeeld naar leefritme, -behoeften en hulpvragen. Op deze manier leven gelijkgestemden samen in een 24-uurs behandelsetting. Op alle etageszijn gezamenlijke woonkamers voorzien van een moderne keuken zodat gemakkelijk lekkere maaltijden bereid en genuttigd kunnen worden.

In de toren van negen etages, de Noordertoren, bevinden zich vanaf de derde verdieping appartementen waarin cliënten wonen met ernstige lichamelijke gezondheidsproblemen. Dit zijn mensen met bijvoorbeeld Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Huntington, MS en Parkinson. De toren krijgt een eigen ingang. De cliënten krijgen hier allemaal een eigen appartement, met woonkamer voorzien van kitchenette, aparte slaapkamer en badkamer. Op meerdere etages is een gezellige woonkamer voor gezamelijke activiteiten. Natuurlijk wordt ook hier 24-uurs zorg geboden. Deze bewoners maken ook gebruik van de faciliteiten op de begane grond van het gebouw.

Naast wonen in Landrijt bieden we ook de mogelijkheid te wonen in een kleinschalige woonvorm; Het Kwadraat.

Landrijt biedt zorg, welzijn en wonen die aansluit op uw wensen! In de brochure leest u meer over het Archipel Kenniscentrum. U kunt ook de SamSam, het blad voor bewoners en cliënten, inkijken om een indruk te krijgen van Landrijt.

Wilt u een dagje weg, maar heeft u geen rolstoelvervoer? Via Archipel Kanidas in Best kunt u een rolstoelauto huren. Klik hier voor meer informatie.

Zorg
In de regio is Landrijt hét kennis- en behandelcentrum voor gespecialiseerde verpleeghuiszorg (geïndiceerd vanaf ZZP 5) op het gebied van psychogeriatrie. In de ontwikkeling en toepassing van nieuwe zorg- en behandelmethoden is Landrijt ook landelijk één van de koplopers.

Bij Landrijt kunt u terecht voor opname of voor deelname aan onze dagbehandeling. In nauw overleg met elkaar stemmen wij de (zorg)vraag en ons (zorg)aanbod op elkaar af, zodat beide partijen tevreden zijn. We bieden belevingsgerichte zorg:

 • Een methode van werken waarbij de belevingswereld van de cliënt het uitgangspunt is voor het handelen van onze medewerkers
 • We houden rekening met de beleving van de cliënt, diens identiteit, persoonlijkheid en levensgeschiedenis
 • Belevingsgerichte zorg gaat uit van de kwaliteiten en mogelijkheden die een cliënt heeft ondanks zijn/haar beperkingen. Wat kan iemand nog wél, in plaats van wat niet meer.

Welzijn
Landrijt speelt zoveel mogelijk in op de verschillende wensen en behoeften die onze cliënten hebben. Daarom sluiten onze dagbestedingsactiviteiten aan bij allerlei interesses en mogelijkheden. Landrijt zoekt ook graag ontmoeting, uitwisseling en ondersteuning met de buurt op. Landrijt biedt een breed scala aan ontspannende en recreatieve activiteiten:

 • Activiteiten gericht op ontspanning, zowel individueel als in groepsverband
 • Er zijn activiteiten waar u iets leert of oefent zoals ‘meer bewegen’, of het leren omgaan met de computer
 • Een groot gedeelte van het activiteitenprogramma is vooral gericht op de cliënten.

Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd waaraan inwoners uit de wijk kunnen deelnemen, zoals een biljartvereniging die zich op onze locatie vestigt. Er zijn ook activiteiten gericht op zingeving en levensbeschouwing, zoals groepsgesprekken en kerkdiensten. Een deel van de activiteiten vindt plaats in de Gasterij: een restaurant waar cliënten van zowel binnen als buiten Landrijt samen in een sfeervolle ambiance kunnen eten. In het programmaboekje dagbesteding vindt u het meest actuele aanbod, dit boekje verschijnt per kwartaal.

Wonen
Landrijt ligt in het noordelijke deel van Eindhoven en heeft zowel één- als tweepersoonskamers. Bij opname wordt daar waar mogelijk rekening gehouden met de woonwensen van de cliënt. Verder is het mogelijk om de kamer zo vertrouwd mogelijk inrichten.

Persoonlijke leefomgeving
Iedere afdeling beschikt over twee of drie huiskamers. Bewoners van dezelfde doelgroep met vergelijkbare behoeften kunnen overdag in dezelfde huiskamer verblijven.

Vrij bewegen
Vanwege het ziektebeeld van onze cliënten, en onze verantwoordelijkheid als AWBZ-instelling, heeft het gebouw van Landrijt een gesloten karakter, tenminste bij de voordeur. In het pand zelf zijn onze cliënten vrij om zich overal te begeven, tenzij er in het zorg- en behandelplan beperkingen zijn vastgelegd.

In de wijk
Woensel vormt het noordelijke deel van gemeente Eindhoven. In Woensel is een groot winkelcentrum wat op loopafstand (+- 20 min) te bereiken is. Ook om de hoek van de Drosserstraat zijn voorzieningen zoals een bakker, slager, groentewinkel en cafetaria. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden diverse bussen vanuit het centraal station die om de hoek van de Drosserstraat stoppen. Ook naar het winkelcentrum WoenselXL is een directe busverbinding.

Van onze faciliteiten en voorzieningen kunnen zowel onze bewoners als buurtgenoten gebruikmaken. Bijvoorbeeld een knipbeurt bij de kapper, een potje biljarten of even lekker naar restaurant de Gasterij. U bent altijd welkom.

Voor meer informatie over de Sociotherapeutische leefmilieus kunt u de volgende video bekijken: https://youtu.be/pmCQ9TCxl0s

Video

Bekijk het YouTube video kanaal van Archipel Landrijt