Naar de navigatie Naar de inhoud

Bethanië Ede

Verpleeghuiszorg

8
.8

uit 103 waarderingen

Over Bethanië Ede

Wat is onze visie?

Bij Bethanië geloven we dat ieder mens een kostbaar geschenk is uit Gods hand. Ouder worden betekent steeds meer kwetsbaar worden. Ons doel is om met onze professionele inzet bij te dragen aan het waardevolle leven van onze bewoners en dat zij zich zo vertrouwd mogelijk voelen, ook wanneer ze niet meer thuis kunnen wonen of hun leven door toenemende beperkingen niet meer kunnen voortzetten zoals voorheen.

Daarom gaan én blijven wij in gesprek met onze cliënten, over wat voor hen een goed leven is. Waar voelen zij zich prettig en veilig bij? Dit gesprek voeren we vaak ook samen met hun naasten. Echter, wat zij zelf aangeven of laten zien dat ze prettig vinden, is bepalend voor ons.

Wij bieden onze cliënten een veilige omgeving als ze bij ons wonen, wat inhoudt dat zij zich veilig kunnen bewegen en bij ons kunnen verblijven. Ook voor onze medewerkers creëren wij een veilige werkomgeving.

Om dit te realiseren zijn we alert en creatief en zoeken we - wanneer wij risico’s zien - voortdurend naar manieren om veiligheid te creëren. Zonder daarmee afbreuk te doen aan het goede leven zoals onze bewoners dat ervaren, of aan de goede werkomgeving voor onszelf.

Wij bieden een breed palet met keuzes voor bewoners die zij met eigen ‘kleur’ kunnen invullen op zowel het gebied van (palliatieve) zorg en begeleiding als op dat van facilitair en welzijn. Dit betekent dat wij samen met de bewoner en het eigen netwerk afstemmen welke zorg en begeleiding nodig is om op hun wensen en behoeften te kunnen aansluiten en welke wensen zij op facilitair gebied hebben, bijvoorbeeld ten aanzien van maaltijden en schoonmaak van het appartement. Hierin wordt de ondersteuning vanuit het eigen netwerk ook meegenomen. 

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

Bethanië onderscheidt zich door haar specifieke christelijke identiteit, de persoonlijke en kleinschalige zorg en haar comfortabele en moderne huisvesting van de locaties in Ede en Wekerom, gelegen nabij de prachtige bos- en heidegebieden van de Veluwe.

Bethanië staat door haar kleinschaligheid dicht bij de bewoner en is daardoor in staat heel goed naar de bewoner te luisteren. Bewoners voelen zich gehoord en gekend, mogen zijn wie zij zijn en willen graag door ons worden ondersteund en/of bij ons wonen.    

In deze tijd van complexe veranderingen is het van belang dat wij ons als organisatie blijven onderscheiden en tegemoetkomen aan de vraag naar zorg en begeleiding vanuit een christelijke identiteit en kleinschalige wooninitiatieven. 

Waarderingen historie

2023
8.8
22 waarderingen
2022
8.5
24 waarderingen
2021
8.9
33 waarderingen
2020
8.7
28 waarderingen
2019
8.8
10 waarderingen
2018
8.4
35 waarderingen
2017
8.5
8 waarderingen
2016
8.8
13 waarderingen
2015
8.5
36 waarderingen
2010
8.0
10 waarderingen

Recente waarderingen

4 december 2023 - Geplaatst door de redactie

Ik heb deze beoordeling ingevuld vanuit mijn ervaring die mijn moeder heeft gehad tijdens haar laatste gedeelte van haar leven en die mijn moeder ook zelf aan mij heeft gezegd en gedeeld. Ik heb dit...

E-mailadres
3 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Gaat goed: Het verplegend personeel is altijd heel bereidwillig Kan beter: Meer personeel

Geverifieerd
7.5
Lees meer
30 september 2023 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Gaat goed: Mensen zijn wel vriendelijk en hebben aandacht voor de patiënt. Kan beter: De medicijnen op tijd geven. Vaker douchen en wassen. Hygiëne laat te wensen over. Soms lang wachten op hulp....

Geverifieerd

Reactie van/namens Bethanië

Wij leggen contact met de indiener van deze waardering. Graag gaan we, gezien de inhoud van de waardering, met hem of haar in...

6.8
Lees meer
Bekijk alle waarderingen