ZorgkaartNederland
7.2

Careaz J.W. Andriessen - Borculo

Verpleeghuis en verzorgingshuis

AdresKoppeldijk 40
7271 EZ Borculo
Telefoon 0545-251100
Locatie Deze locatie is onderdeel van Careaz
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 7 waarderingen en
100% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel

Careaz J.W. Andriessen</span> - Borculo

Natuurlijk wilt u zolang mogelijk alles zelf doen, maar als dat niet meer gaat, wat dan? Wonen in uw eigen appartement in het woonzorgcentrum van Careaz is dan een goed alternatief. U woont zelfstandig, maar heeft alle zorg onder handbereik. Een veilig gevoel voor u en de mensen in uw omgeving.

Careaz J.W. Andriessen in Borculo
In Borculo staat aan de Koppeldijk 40 het woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen. Een nieuw gebouw dat in 2011 werd geopend. Er wonen zowel mensen alleen als echtparen. U krijgt er uw eigen woon-, slaap- en badkamer, die u inricht met uw eigen spullen. Samen met u en uw familie kijken we hoe de zorg het beste kan worden geregeld. Ook kunt u gezellig deelnemen aan activiteiten, zoals optredens, kaarten of handwerken.

Van alle gemakken voorzien
Bovendien zijn er in Careaz J.W. Andriessen verschillende voorzieningen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.
- Een Grand Café waar u alleen of samen met uw medebewoners, familie en vrienden kunt eten, drinken, lezen of computeren.
- Een winkel voor kleine boodschappen. Deze is elke werkdag van 10.15 - 11.15 uur geopend.
- Een coupeuse, kapper en pedicure die wekelijks langskomen.
- Een ruimte voor de fysiotherapie.
- Een stilteruimte voor een moment van bezinning.
- Wekelijks een kerkelijke viering.
- Een bibliotheek met grootletter- en gesproken boeken.
- Een overdekt terras waar u van het mooie weer kunt genieten.

Wonen met verpleeghuiszorg
Naast het woonzorgcentrum wonen er bij Careaz J.W. Andriessen ook mensen met dementie en mensen die complexe lichamelijke zorg nodig hebben. Zij wonen verdeeld over vier woongroepen van maximaal 8 mensen in een warme en vertrouwde omgeving. Door deze kleinschalige opzet wordt zo veel mogelijk de persoonlijke leefstijl voortgezet. De groepswoning is het huis, de bewoners vormen als het ware het gezin. Iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij aan de dagelijkse taken van het huishouden. Bijvoorbeeld bij het wassen of koken van de dagelijkse verse maaltijd. Ook kunnen deze bewoners gebruikmaken van de activiteiten en voorzieningen van het huis.

Aan deze locatie zijn geen specialisten verbonden.

Waarderingen

Deze zorginstelling heeft 7 waarderingen, waaronder:

 • Geplaatst op 16 juli 2010

  We komen er te weinig om gefundeerd aan te kunnen geven wat hier echt goed gaat. Ze zijn volop aan het verbouwen dus een aantal zaken van achterstallig onderhoud zullen spoedig verdwenen zijn.

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Geplaatst op 1 juli 2010

  Binnen de instelling heerst een aangename sfeer, er werkt vriendelijk personeel met humor. Er is soms wat weinig aandacht voor de bewoners. Door het personeelstekort werkt men af en toe gehaast.

 • Geplaatst op 23 juni 2010

  Het fijne aan dit huis is dat er altijd direct actie wordt ondernomen bij problemen. Op het moment wordt er verbouwd, dus het is nu een beetje behelpen maar na de bouw zal het waarschijnlijk prachtig...

Partners van ZorgkaartNederland