Naar de navigatie Naar de inhoud

Careaz Patronaatshof

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.2
Adres
Patronaatsstraat 18-05 7131 CG Lichtenvoorde
Telefoon
088-1106000
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Careaz

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Careaz Patronaatshof

Wanneer het thuis niet meer gaat, kunnen mensen met dementie bij Careaz Patronaatshof in Lichtenvoorde komen wonen in kleine groepen van maximaal acht personen in een warme en vertrouwde omgeving. Door deze kleinschalige opzet wordt zo veel mogelijk de persoonlijke leefstijl voortgezet. De groepswoning is het huis, de bewoners vormen als het ware het gezin. Iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij aan de dagelijkse taken van het huishouden. Bijvoorbeeld bij het wassen of koken van de dagelijkse verse maaltijd. Soms wonen er bij Careaz Patronaatshof ook kortdurend mensen (eerstelijnsverblijf).

Eigen kamer met eigen spullenPer groep is er een gezamenlijke en gezellige huiskamer. Daarnaast heeft iedereen een eigen zit/slaapkamer en badkamer. Careaz zorgt voor een bed, nachtkastje en kledingkast. De badkamer heeft een badkamerkast. Alle kamers zijn voorzien van wandbekleding, gordijnen en vloerbedekking. U neemt zelf uw persoonlijke spullen mee en richt hiermee de kamer naar eigen smaak in, net als thuis.

Medische en persoonlijke zorgAan Careaz is een multidisciplinair team verbonden. Dat betekent dat een specialist ouderengeneeskunde, een psycholoog, een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een maatschappelijk werker samenwerken om u de beste zorg te verlenen. Zorg op maat noemen we dat bij Careaz. Maar ook het welzijn van mensen vinden we belangrijk. Mensen willen af en toe een arm om zich heen, een luisterend oor, samen een wandeling maken of een spelletje doen. Ook dat hoort bij goed voor iemand zorgen. De medewerkers van Careaz kunnen de persoonlijke en unieke aandacht van familie of vrienden niet vervangen. Wel kunnen we sámen met hen die aandacht geven, zodat u zich thuisvoelt bij Careaz.

Vast aanspreekpunt, vaste gezichtenVoor de dagelijkse begeleiding kunt u rekenen op een klein team van professionals en vrijwilligers. Zij zorgen samen met u en uw familie voor een goede daginvulling. Bovendien hebben zowel u als uw familie bij Careaz een vast aanspreekpunt is. Wel zo vertrouwd!

Video

Bekijk het YouTube video kanaal van Careaz Patronaatshof