Naar de navigatie Naar de inhoud

Cicero Zorggroep, Zorgcentrum Huize Louise

Verpleeghuiszorg

8
.9

uit 19 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Winnaar van:

Over Cicero Zorggroep, Zorgcentrum Huize Louise

Wat is onze visie?

Zorgcentrum Huize Louise gaat in haar dienstverlening uit van het recht van cliënten om zoveel als mogelijk is, zelf invulling te geven aan het leven. Het recht op zelfbeschikking door de cliënt geldt als uitgangspunt voor het handelen van alle medewerkers. De cliënt is 'opdrachtgever' die zo lang mogelijk de regie over het eigen leven voert. Wij hanteren daarbij een holistisch mensbeeld. Dat wil zeggen dat de mens gezien wordt als een eenheid van lichaam en geest, waarbij ook aandacht is voor het sociale en spirituele leven. Vanuit deze visie onderkennen we het belang van het zo lang mogelijk in stand houden van de cliënten in de oorspronkelijke omgeving.

Redenerend vanuit dit basisprincipe wil de nieuwe organisatie op drie waarden herkenbaar anders zijn: Vriendelijk, Vertrouwd en Vakkundig.

Die waarden gelden zowel ten opzichte van cliënten (‘naar buiten’) als intern, voor leidinggevenden en medewerkers onderling. Voor zover de praktijk daar (nog) niet altijd aan voldoet, wil de organisatie daarop aanspreekbaar zijn en het als een uitdaging zien zich volgens die waarden te gedragen.

Zorgvisie verpleegunit pg

Dementerende ouderen met intensieve zorgbehoefte zijn burgers met behoeften en rechten als ieder ander in de samenleving. Zij hebben het recht op leven als anderen, met anderen.

Aan dementerende oudere bewoners wordt belevingsgerichte ondersteuning gegeven met als doel hen zo lang mogelijk in staat te stellen een zelfgekozen levensweg temidden van anderen in de samenleving te vervolgen. De kwaliteit van het leven dient daarbij tot een zo hoog mogelijke graad gerealiseerd te worden.

De vorm en mate van de ondersteuning wordt in overleg met de bewoner (en/of diens vertegenwoordiger) van de verpleegunit pg bepaald en mede gebaseerd op zijn/haar keuzes. Deze zorgvisie neemt dus uitdrukkelijk de vraag van de bewoner als uitgangspunt. Dit betekent overigens niet dat alles geleverd wordt waar de bewoner om vraagt. Samen met de bewoner (en/of diens vertegenwoordiger) wordt de zorgvraag zorgvuldig verkend. Samen wordt nagegaan over welke mogelijkheden de bewoner en zijn sociale netwerk (mantelzorg) beschikt om zelf zoveel als mogelijk in vereiste ondersteuning te voorzien. Door een continue beroep te blijven doen op de mogelijkheden en capaciteiten van de bewoner én diens sociale netwerk wordt getracht onnodige en te vroege teloorgang van zelfstandig functioneren in de dagelijkse gang van zaken te voorkomen. Optimale condities zoals de kleinschaligheid van wonen (max. 8 tot 10 bewoners per woon-eenheid) en de kwaliteit van de (para)medische en andere disciplines dienen om de bewoner en diens sociale netwerk tot steun te zijn.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

De concretisering van de visie op wonen, zorg en welzijn is volledig gerealiseerd. De vorm en mate van dagbesteding, het wooncomfort en de belevingsgerichte zorg dragen hiertoe bij.

Waarderingen historie

2024
9.0
4 waarderingen
2023
8.9
10 waarderingen
2022
8.7
5 waarderingen
2019
8.9
10 waarderingen
2018
9.1
8 waarderingen
2016
8.0
4 waarderingen
2010
7.5
11 waarderingen

Recente waarderingen

25 maart 2024 - Geplaatst door de redactie

Veel sociale activiteiten. Eten is smakelijk en goed vefzorgd. Terugkeer van eigenwaarde en eigen regie, als op jezelf wonen bij somatische aandoening moeilijk is.

Reactie van/namens Cicero Zorggroep, Zorgcentrum Huize Louise - Brunssum

Dank u wel voor het delen van uw positieve ervaring met zorgcentrum Huize Louise. Fijn dat u tevreden bent en juist dié zaken...

9.0
Lees meer
6 maart 2024 - Geplaatst door de redactie

Prima verzorging, restaurant oase ongezellig. Restaurant begane grond vriendelijk personeel en vrijwilligers. Tafels worden ruim 1uur voor lunch al ingedekt waardoor je je niet welkom voelt. Jammer

Reactie van/namens Cicero Zorggroep, Zorgcentrum Huize Louise - Brunssum

Dank u wel voor het mooie cijfer dat u Huize Louise toekent!

8.5
Lees meer
27 februari 2024 - Geplaatst door de redactie

We zijn zeer tevreden en er word goed meegedacht als er iets is. Iedereen doet hier zo goed mogelijk zijn best.

Reactie van/namens Cicero Zorggroep, Zorgcentrum Huize Louise - Brunssum

Dank u wel voor het delen van uw positieve ervaring met betrekking tot ons zorgcentrum Huize Louise. Fijn dat u tevreden bent!

8.7
Lees meer
Bekijk alle waarderingen