Naar de navigatie Naar de inhoud

Cordaan, Kleinschalig wonen Gerrie Knetemannlaan

Verpleeghuiszorg

6
.9

uit 3 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Cordaan, Kleinschalig wonen Gerrie Knetemannlaan

Gerrie Knetemannlaan

Wonen in West voor ouderen met een verstandelijke beperking
De Gerrie Knetemannlaan ligt in Bos & Lommer, Amsterdam West. Hier staat een flat van elf etages met appartementen van Cordaan. De flat ligt in een wijk rond de voetbalvelden van VVA/Spartaan. In de Gerrie Knetemannlaan kunt u wonen met weinig begeleiding of juist wat meer begeleiding, in een groep of individueel. Net wat u nodig hebt.

Wonen in een groep
Op de 5e en 6e verdieping kunt u wonen in een groep. Deze woningen zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die ouder worden. En die het gezellig vinden om samen met buren te eten, te koken of andere leuke dingen te doen. Elke groep heeft zes appartementen.

Iedere bewoner heeft een eigen appartement met een woonkamer met kleine keuken, een slaapkamer, badkamer met douche en toilet en aansluiting voor radio en tv. Per groep is er een gemeenschappelijke huiskamer en een keuken. Daar kunt u elkaar ontmoeten, televisie kijken en samen eten.

Individueel wonen
Er zijn ook twaalf appartementen zonder gezamenlijke ruimtes in de Gerrie Knetemannlaan. Hier woont u individueel. U kunt hier wonen als u niet zoveel behoefte heeft aan samen dingen doen of samen eten. En als u uzelf goed kunt verzorgen.

Ieder appartement heeft een woonkamer, een ingebouwde keuken, een slaapkamer, badkamer met douche en toilet en aansluiting voor radio, tv, telefoon en wasmachine. De begeleiding is op afstand, maar wel altijd bereikbaar.

De omgeving
De Gerrie Knetemannlaan is een rustig punt in een drukke stedelijke omgeving. Vlakbij de A10, het Erasmuspark en ziekenhuis OLVG West. De wijk ligt rond de voetbalvelden van VVA/Spartaan. De buurt heet daarom: Laan van Spartaan. Naast de appartementen van Cordaan is een klimhal met ruimtes voor fitness en krachttraining. Er is een avondwinkel/buurtsupermarkt om de hoek, en tandarts de stip.

Vlakbij is het Bos en Lommerplein met veel winkels en een dagelijkse markt. Voor wie van groen houdt is het Erasmuspark in de buurt. Op 10 minuten lopen is het ‘huis van de buurt’ de Boeg waar je wat kan drinken, eten en elkaar ontmoeten.

 

Persoonlijke begeleiding
In de woongroepen van de Gerrie Knetemannlaan is begeleiding altijd in de buurt. Een persoonlijk begeleider helpt u bij woonzaken. U kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk of dagbesteding. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie over uw leven. Wij vullen aan waar het nodig is.

Woont u in een individueel appartement? Dan is de begeleiding op afstand, maar altijd bereikbaar.

 

Waarderingen historie

2023
8.2
1 waardering
2021
6.3
2 waarderingen
2018
7.1
8 waarderingen
2017
7.6
6 waarderingen
2016
7.7
23 waarderingen
2015
8.3
5 waarderingen

Recente waarderingen

20 februari 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn vader is helaas pas geleden overleden maar heeft met heel veel plezier de laatste 2 jaar bij Cordaan (Gerrie Knetermannlaan) gewoond. Mijn vader had een licht vorm van Alzheimer maar kon nog...

Reactie van/namens Cordaan, Kleinschalig wonen Gerrie Knetemannlaan - Amsterdam

Bedankt voor de mooie woorden over onze locatie en onze medewerkers. Goed om te horen dat we hem een fijne tijd hebben kunnen...

8.2
Lees meer
12 december 2021 - Geplaatst door de redactie

Ze doen hun best, maar het is niet echt gestructureerd. Het pand is weinig inspirerend.

Reactie van/namens Cordaan, Kleinschalig wonen Gerrie Knetemannlaan - Amsterdam

Beste heer/mevrouw, We vinden het jammer om te lezen dat uw ervaring niet goed is bevallen. We zouden graag in contact willen...

4.5
Lees meer
2 mei 2021 - Geplaatst door de redactie

Personeel is zeer behulpzaam ook naar de familie toe. Er is ruim voldoende actiiviteiten aanbod voor de bewoners. De informatie over de behandeling en welzijn van mijn vader is transparant en...

8.0
Lees meer