Logo Cordaan, Verpleeghuis De Die - Amsterdam
7.6

Cordaan, Verpleeghuis De Die

Verpleeghuis en verzorgingshuis

Adres Loenermark 900
1025 VR Amsterdam
Telefoon 020-5683600
Locatie Deze locatie is onderdeel van Cordaan, Woonlocatie Verzorgingshuizen en verpleeghuizen
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 133 waarderingen
79% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel van Cordaan, Verpleeghuis De Die

Profielfoto Cordaan, Verpleeghuis De Die  - Amsterdam

Wonen in een waterrijke omgeving

De Die is vernoemd naar twee waters die door Amsterdam Noord stromen: De Grote Die en De Kleine Die. In De Die kunt u wonen, meedoen aan de activiteiten en gebruik maken van onze voorzieningen. Wonen in De Die betekent wonen in een veilige omgeving met hulp waar u dat nodig heeft. Ons team van betrokken, goed opgeleide mensen helpt u om uw leven in te delen zoals u wenst. Rust en privacy staan hierbij voorop.

 

Wonen

In De Die kunt u wonen in een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer met hulp en ondersteuning waar u dat nodig heeft. Hulp in de huishouding bijvoorbeeld, of ondersteuning bij het douchen. Op iedere afdeling is een huiskamer.

De Die heeft een grote, zonnige achtertuin. Aan de voorzijde bevindt zich een ruim, afgeschermd terras. Er kunnen drankjes, snacks en maaltijden worden gekocht in het restaurant op de begane grond.

 

De omgeving

De Die ligt in het grootste stadsdeel van Amsterdam: Noord. Amsterdam Noord is rustig en groen. Ook het stadsdeelkantoor is dichtbij. Op 5 minuten loopafstand is een groot winkelcentrum: Boven 't IJ. Hier vindt u supermarkten, een keur aan grote en kleine winkels, banken en eetgelegenheden. U kunt er naar hartelust inkopen doen, naar de markt of een kopje koffie drinken met een stukje vlaai erbij.

 

Revalidatie (GRZ)

Er zijn 24 revalidatieplaatsen op de 1e etage van De Die, in 8 tweepersoonskamers en 8 eenpersoonskamers. Voor iedere bewoner is een tv aanwezig bij het bed. U deelt met twee medebewoners een badkamer. In de huiskamers ontmoet u medebewoners, en kunt u samen eten. Het is ook mogelijk de maaltijden in het restaurant te gebruiken.

 

Afdeling Merel (psychiatrie)

De Die heeft een afdeling die gespecialiseerde zorg biedt aan mensen met psychiatrische problemen en diverse lichamelijke klachten. U kunt hier wonen als u intensieve verpleging en verzorging nodig hebt en daarom niet meer zelfstandig of in een RIBW-woning kunt wonen. Voor opname op deze afdeling met duale problematiek is een indicatie nodig van het CIZ (ZZP 7).

 

Ons behandelteam

Het behandelteam bestaat uit twee vaste specialisten ouderengeneeskunde, verzorgenden IG niveau 3, verpleegkundigen niveau 4, helpenden niveau 2 en een voedingsassistente. Verdere behandelaars waar u mee in contact kunt komen zijn gespecialiseerde paramedici, zoals fysiotherapeut, ergotherapeut en logopediste.

 

Palliatieve zorg

De Die heeft een palliatieve afdeling voor mensen die specifieke begeleiding en verpleging nodig hebben in de allerlaatste levensfase.

 

Ook voor de buurt en familieleden

Buurtbewoners zijn van harte welkom om eens binnen te lopen bij De Die. U kunt genieten van een heerlijke maaltijd in ons restaurant of zomaar even langskomen. Uiteraard zijn ook familieleden welkom. U kunt een hapje mee eten in ons restaurant of deelnemen aan de activiteiten.
Er zijn geen vaste bezoektijden. We verzoeken u wel rekening te houden met maaltijd-, rust- en therapiemomenten.

 

Dagbehandeling

Speciaal voor mensen met dementie, Korsakov of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) die nog thuis wonen, heeft De Die een afdeling dagbehandeling. Op deze afdeling kunt u meedoen aan activiteiten met begeleiding, zorg en ondersteuning, en wanneer u behoefte heeft aan een duidelijke dagstructuur. U kunt ook bij ons terecht ter overbrugging van de tijd dat u op een wachtlijst staat voor een woonlocatie. 
De dagbehandeling is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

 

Zorg bij de Die

- Begeleiding

- Hulp bij het huishouden

- Persoonlijke verzorging

- Verpleging

- Fysiotherapie

- Ergotherapie

- Logopedie

 

 

Meer informatie? kijk op https://www.cordaan.nl/locatie/de-die of u kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 

Rondleiding? Bent u geïnteresseerd in het de Die? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel voor een afspraak: (020) 568 36 00.

Twitter Cordaan, Verpleeghuis De Die

Partners van ZorgkaartNederland