Naar de navigatie Naar de inhoud

Dignis, Woonservicecentrum Bernlef

Verpleeghuiszorg

7
.7

uit 23 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Dignis, Woonservicecentrum Bernlef

Woonservicecentrum Bernlef

In Bernlef zijn 111 appartementen die bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een douche met toilet. Ze hebben een oppervlakte van circa 28 m2.

Woonvormen

Op de eerste etage zijn appartementen in het verzorgingshuis. U woont zelfstandig en krijgt alle zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Als u het leuk vindt, doet u mee met de activiteiten en de vele voorzieningen zorgen voor wonen met gemak. Met een indicatie voor langdurig verblijf kunt u wonen in een van deze appartementen.

Groepswonen kan op de tweede en derde etage. Hier wonen senioren met dementie, die begeleiding nodig hebben. Er zijn twee groepen van tien bewoners. Iedereen heeft een eigen appartement. Veel activiteiten vinden plaats in de huiskamers zoals een spelletje doen en meehelpen met de huiselijke bezigheden. Iedere dag wordt er vers gekookt. Bewoners kunnen ook meedoen met de activiteiten in Bernlef.

Verzorgd Zelfstandig Wonen is mogelijk op de 4e tot en met de 10e etage. Deze vorm is geschikt voor mensen die het prettig vinden in een veilige en gezellige omgeving zelfstandig te wonen. Als het nodig is, is de Zorg Thuis van Dignis dichtbij. Alle appartementen zijn ook geschikt voor (echt)paren.

U huurt een appartement van de Huismeesters en stelt zelf uw servicepakket samen. Zo betaalt u alleen voor de diensten, waarvan u gebruik wilt maken.

Verzorgd Zelfstandig Wonen kunt u ook in de appartementengebouwen die naast Bernlef staan.

 Activiteiten

Er is een breed aanbod aan activiteiten voor bewoners van Bernlef en uit de wijk. U kunt meedoen aan creatieve en sportieve activiteiten zoals bloemschikken, bewegen voor ouderen, sjoelen en klaverjassen. Ook worden er muziekoptredens en bustochtjes georganiseerd. Het Repair Café is gehuisvest in Bernlef. Voor wie van lekker eten houdt, serveert de keuken vanWerkpro iedere dag een keuzemenu. Of komt u eens langs op een van de inloopochtenden voor een praatje en een kopje koffie.

Met een activiteitenpas kunt u meedoen aan alle activiteiten. U betaalt hiervoor maandelijks € 20.

 In Bernlef zijn diverse vormen van dagbesteding voor mensen in de buurt die zelfstandig wonen. In het Ontmoetingscentrum komen senioren die ondersteuning nodig hebben bij geheugenproblemen. De Buurthuiskamer is er voor mensen met lichamelijke klachten. De Dovengroep is een dagbesteding voor dove en slechthorende senioren, die in of buiten Groningen wonen.

 Voorzieningen

In Bernlef zijn veel voorzieningen, waarvan de bewoners en cliënten gebruik kunnen maken. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de SPAR winkel en de bloemenkraam staat iedere week in de hal. De kapper en pedicure en schoonheidsspecialiste komen bij u thuis. De tandtechnicus en diëtist houden regelmatig spreekuur. De zorgpost van Dignis Zorg Thuis+ is gehuisvest in Bernlef. In het gezellige restaurant kunt u warm eten en een kopje koffie drinken. U bent welkom bij de kerkdiensten.

 

Waarderingen historie

2023
7.9
10 waarderingen
2022
7.2
6 waarderingen
2021
7.7
6 waarderingen
2020
9.0
1 waardering
2019
7.9
18 waarderingen
2018
8.0
40 waarderingen
2017
7.8
34 waarderingen
2016
9.5
1 waardering
2012
7.2
1 waardering
2011
5.3
1 waardering

Recente waarderingen

28 november 2023 - Geplaatst door de redactie

Er is behoefte aan meer personeel, ze zitten vaak op kantoor, in plaats van met de bewoners te praten, spelletjes of een borreltje doen. Er is heel vaak niemand op de afdeling en dat is vervelend als...

6.7
Lees meer
28 november 2023 - Geplaatst door de redactie

Er is behoefte aan meer personeel, er is namelijk onderbezetting. Ik ben zeer tevreden over de omgang met mijn moeder en dat ze in een veilige omgeving zit.

8.2
Lees meer
28 november 2023 - Geplaatst door de redactie

In het algemeen zijn we tevreden, het gaat goed met mijn vader, hij is in zijn waarde, heeft wel klachten over technische gebreken, dat is ingewikkeld om voor elkaar te krijgen.

7.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen