Naar de navigatie Naar de inhoud

Het Parkhuis, locatie Middenhoeve

Verpleeghuiszorg

8
.0

uit 17 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Het Parkhuis, locatie Middenhoeve

Wat is onze visie?

Onze missie is cliënten en hun naasten te ondersteunen op hartverwarmende en bekwame wijze in hun leven met dementie (ook op jonge leeftijd), Korsakov en (geronto)psychiatrische problemen. Wij streven er naar ons te ontwikkelen tot hét expertisecentrum voor dementie, Korsakov en (geronto)psychiatrie in Dordrecht en omstreken. Wij ontwikkelen en verbeteren ons voortdurend en zoeken daarbij actief naar samenwerking met cliënten/familie en anderen/andere sectoren.Wij stellen kwaliteit van leven voorop; zorg en behandeling zijn ondersteunend. De kernwaarden Respectvol, Betrouwbaar, Hartverwarmend, Bekwaam en Gastvrij zijn hierin leidend voor ons zorghart.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

De hoofdlocatie van het Parkhuis in Dubbeldam is er voor cliënten met dementie, ook op jonge leeftijd, en psychische problemen op oudere leeftijd. Er zijn 185 plaatsen. Door het gebruik van warme kleuren, comfortabel meubilair en een goede akoestiek heeft iedere ruimte een persoonlijke uitstraling.

Iedere huiskamer heeft een eigen voordeur met bel. De ‘voorgevel’ heeft ook een eigen kleur voor de herkenbaarheid. De voordeuren zijn altijd dicht, dit biedt rust. In de huiskamers is een scheiding tussen actieve en niet-actieve gedeelten. Dit geeft ieder deel een duidelijke structuur en eigen karakter én een rijke leefomgeving. De tafels staan bij het raam. Uit onderzoek blijkt dat dit contact bevordert. Daglicht is het toverwoord. Elk mens heeft voldoende daglicht nodig om gezond te blijven. Het vermindert stress en angst. In de huiskamers is 3000 lux de norm en is er extra bijverlichting op taakgerichte plaatsen.

Er zijn rechte zichtlijnen. Dode eindpunten ontbreken. De subgangen, waaraan de slaapkamers liggen, zorgen voor extra privacy. Om cliënten niet onnodig af te leiden, lopen (dienst)deuren langs de looplijn en gaan deze op in het patroon van de muur. Dit zorgt voor een onopvallende begrenzing, wat voor mensen met dementie prettig is.

Er is een belevingsgericht loopcircuit. Daarmee bieden we prikkels aan en nodigen we bewoners uit te bewegen naar beleefhoeken. Dit vermindert het dwalen. Bewoners lopen hierdoor 'gericht'. Er zijn 8 beleefhoeken. Hier kunnen bewoners even zitten en hun benen laten rusten, waardoor ze minder moe worden en valpartijen kunnen worden voorkomen. Bovendien vinden in deze hoeken kleinschalige activiteiten plaats.

Waarderingen historie

2022
7.5
5 waarderingen
2021
8.3
12 waarderingen
2019
7.6
2 waarderingen
2018
7.0
25 waarderingen
2017
7.5
77 waarderingen
2016
8.1
42 waarderingen
2014
9.3
2 waarderingen
2013
3.3
1 waardering
2011
4.5
1 waardering
2010
7.4
31 waarderingen

Recente waarderingen

18 mei 2022 - Geplaatst door de redactie

Parkhuis kamt met een groot tekort aan personeel daardoor is de zorg minimaal. Er lopen een paar medewekers die nog een zorghart hebben. Maar over het algemeen zijn er veel invalhulpen die niet de...

4.0
Lees meer
17 april 2022 - Geplaatst door de redactie

De respectvolle en lieve aandacht voor de bewoners en ons als familie heeft enorm geholpen.

9.7
Lees meer
16 april 2022 - Geplaatst door de redactie

Ik wil mijn waardering uitspreken voor de geleverde zorg aan mijn, helaas, overleden echtgenoot. Tijdens zijn, onverwachts kort, verblijf werd geen enkele moeite gespaard om het voor hem zo...

8.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Specialisten

Er zijn 5 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

Haex, P.T.J.

Beroep

Psycholoog

Zorginstelling

Het Parkhuis, locatie Middenhoeve, Dordrecht
-

0 waarderingen

Montfoort, I.

Beroep

Specialist Ouderengeneeskunde

Zorginstelling

Het Parkhuis, locatie Middenhoeve, Dordrecht
-

0 waarderingen

Thurmer, P.

Beroep

Diëtist

Zorginstelling

Het Parkhuis, locatie Middenhoeve, Dordrecht
-

0 waarderingen

Bekijk alle specialisten