Naar de navigatie Naar de inhoud

Het Parkhuis, locatie Parkhoff

Verpleeghuiszorg

8
.1

uit 15 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Het Parkhuis, locatie Parkhoff

Wat is onze visie?

 Onze missie is cliënten en hun naasten te ondersteunen op hartverwarmende en bekwame wijze in hun leven met dementie (ook op jonge leeftijd), Korsakov en (geronto)psychiatrische problemen. Wij streven er naar ons te ontwikkelen tot hét expertisecentrum voor dementie, Korsakov en (geronto)psychiatrie in Dordrecht en omstreken. Wij ontwikkelen en verbeteren ons voortdurend en zoeken daarbij actief naar samenwerking met cliënten/familie en anderen/andere sectoren.Wij stellen kwaliteit van leven voorop; zorg en behandeling zijn ondersteunend. De kernwaarden Respectvol, Betrouwbaar, Hartverwarmend, Bekwaam en Gastvrij zijn hierin leidend voor ons zorghart.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

In het Parkhoff wonen mensen met beginnende dementie. Zij krijgen in een vroeg stadium professionele zorg en ondersteuning in een huiselijke, vertrouwde en veilige omgeving zodat ze het gewone leven zo goed mogelijk kunnen voortzetten.

In de zorgvisie van Het Parkhoff staat de individuele bewoner centraal. Door een combinatie van woonomgeving, verzorging, verpleging en begeleiding leveren wij zoveel mogelijk ‘zorg op maat'. Met oog voor het individu. Met respect voor zijn of haar normen, waarden en gewoonten. Zo kijken wij bij iedere bewoner naar de zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Voor deze individuele zorgverlening is een goed samenspel tussen bewoner, familie en het multidisciplinair team noodzakelijk. De sfeer is open en gericht op een plezierige samenwerking.

De drie aangepaste huizen, hebben allemaal twee wooneenheden. In elke wooneenheid wonen zes mensen. Per eenheid is er een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer die geheel naar eigen smaak ingericht kan worden. De etages zijn bereikbaar met de lift. Daarnaast is er een gemeenschappelijke activiteitenruimte. Alle woningen beschikken over een tuin.

Voor bewoners is het belangrijk om deel te blijven nemen aan het gewone leven. Samen met hun begeleiders vormen zes bewoners een leefgroep. In deze nieuwe thuissituatie zorgen zij samen voor de boodschappen, helpen mee het bereiden van de maaltijden en doen allerlei dagelijkse klusjes. Ook is er gelegenheid voor het uitoefenen van hobby's en het gezamenlijk vieren van de feestdagen. De professionals van het Parkhoff houden het sociale netwerk van de bewoner zoveel mogelijk in stand.

Waarderingen historie

2023
7.6
4 waarderingen
2021
8.2
11 waarderingen
2019
8.9
3 waarderingen
2018
8.4
6 waarderingen
2017
8.1
15 waarderingen
2016
8.2
9 waarderingen

Recente waarderingen

3 november 2023 - Geplaatst door de redactie

Aandacht voor de mens. Verzorging met respect.

8.4
Lees meer
14 april 2023 - Geplaatst door de redactie

Ik ben zeer tevreden over Parkhoff. Personeel doet er alles aan om de bewoners een prettig en waardig bestaan te leven.

8.2
Lees meer
12 april 2023 - Geplaatst door de redactie

Het personeel is vriendelijk, maar het gebouw is niet up-to-date

6.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen