Naar de navigatie Naar de inhoud

Het Parkhuis, locatie Parkstaete, Geriatrische revalidatiezorg

Revalidatiezorg

7
.5

uit 8 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Het Parkhuis, locatie Parkstaete, Geriatrische revalidatiezorg

Wat is onze visie?

 

Onze missie is cliënten en hun naasten te ondersteunen op hartverwarmende en bekwame wijze in hun leven met dementie (ook op jonge leeftijd), Korsakov en (geronto)psychiatrische problemen. Wij streven er naar ons te ontwikkelen tot hét expertisecentrum voor dementie, Korsakov en (geronto)psychiatrie in Dordrecht en omstreken. Wij ontwikkelen en verbeteren ons voortdurend en zoeken daarbij actief naar samenwerking met cliënten/familie en anderen/andere sectoren.Wij stellen kwaliteit van leven voorop; zorg en behandeling zijn ondersteunend. De kernwaarden Respectvol, Betrouwbaar, Hartverwarmend, Bekwaam en Gastvrij zijn hierin leidend voor ons zorghart.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

Parkstaete is gevestigd  in het Albert Schweitzer ziekenhuis (Gezondheidspark Dordrecht). Er is plaats voor 32 patiënten. Parkstaete is voor mensen met lichamelijke klachten en/of psychogeriatrische problemen (geriatrische revalidatie). We bieden hen revalidatie, observatie en overbruggingszorg. Zij verblijven maximaal 6 maanden in Parkstaete. Daarna gaan ze weer naar huis of naar een andere woonvoorziening.

Bij opname vindt een kennismakingsgesprek met een arts plaats, waarna een observatieperiode volgt. Tijdens deze periode heeft de cliënt en de familie een vast aanspreekpunt, de Zorgcoördinator,  voor al hun vragen. Een arts en een verpleegkundige bezoeken 2 maal per week de cliënt. Zo ontstaat er een duidelijk beeld van de klachten en volgt een diagnose. Deze bespreken de arts, fysiotherapeut en verpleegkundige met de cliënt en zijn familie. Hierna is duidelijk welke stappen nodig zijn en worden vastgelegd in een Zorgleefplan. Op elke afdeling  is veel aandacht voor de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt. Ook is er speciale aandacht voor wondverzorging door een verpleegkundige.

De zorg en ondersteuning is gericht op het ‘zorgen dat’ in plaats van ‘zorgen voor’. Alle activiteiten zijn gericht op het activeren en versterken van de eigen kracht van cliënt. Er is een apart programma voor fysiotherapie. Er vindt 1 keer in de twee weken een MDO (multidisciplinair overleg) plaats, waarbij de verschillende professionals (EVV'er, fysio-, ergotherapie, arts) bijzonderheden bespreken. Alles staat hierbij in het teken van een voorspoedig herstel dan wel ontslag van de cliënt.

Waarderingen historie

2024
5.8
1 waardering
2023
8.8
3 waarderingen
2022
9.1
2 waarderingen
2021
4.8
2 waarderingen
2019
8.8
3 waarderingen
2018
7.0
4 waarderingen
2017
8.0
5 waarderingen
2016
7.1
5 waarderingen

Recente waarderingen

2 februari 2024 - Geplaatst door de redactie

Een familielid die dementerend is en afhankelijk is van gehoorapparaten schijnt het erg moeilijk te zijn om er voor te zorgen dat de batterijen regelmatig vervangen worden ook na het indienen van een...

5.8
Lees meer
6 november 2023 - Geplaatst door de redactie

Het personeel is vriendelijk, zorgzaam en hebben een luisterend oor.

8.3
Lees meer
11 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

In goed overleg wordt er gehandeld. Aan de hand van een weekoverzicht kun je bekijken hetgeen er deze week wordt gedaan. Vooral de afgesproken tijden zijn belangrijk: niet onnodig wachten. Op een...

8.8
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Specialisten

Er is 1 specialist werkzaam bij deze locatie:

Schop-Venus, M.

Beroep

Fysiotherapeut

Zorginstelling

Het Parkhuis, locatie Parkstaete, Geriatrische revalidatiezorg, Dordrecht
-

0 waarderingen