Naar de navigatie Naar de inhoud

Interzorg, Hendrik Kok

Verpleeghuiszorg

7
.5

uit 28 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Interzorg, Hendrik Kok

Aan de rand van het Drentse brinkdorp Rolde, midden in een prachtig historisch landschap, vindt u zorg- en expertisecentrum Hendrik Kok. Het is een begrip in Drenthe: Hendrik Kok is dé plek voor ouderen met een visuele beperking. Maar Hendrik Kok is meer: er zijn ook twee afdelingen ingericht voor mensen met dementie. En in 2023 bestond Hendrik Kok 50 jaar!

In Hendrik Kok kunt u terecht:

  • wanneer u blind of slechtziend bent en in een omgeving wilt wonen met ondersteuning;
  • als u thuis woont of in een willekeurig andere woonvorm en u heeft advies of begeleiding nodig vanwege uw visuele beperking;
  • wanneer u te maken krijgt met dementie en thuis wonen niet meer gaat.
  • voor passende dagbesteding wanneer u te maken heeft met beginnende dementie of psychosociale problematiek, blind of slechtziend bent en thuis woont.

Op al deze gebieden staan gespecialiseerde teams en medewerkers tot uw dienst. Daarnaast is het gebouw volledig en specifiek ingericht naar de mensen die er wonen, van alle gemakken voorzien en in een huiselijke sfeer. Dat u zich in goede handen weet en zich thuis voelt, daar gaat het ons om.

U woont in uw eigen appartement met badkamer en wc. Uiteraard mag u uw woonruimte naar eigen smaak inrichten met uw eigen meubels, verlichting, spullen, bedden- en linnengoed. Als u dat liever heeft, kunnen wij ook zorgen voor een eenvoudige inrichting. Alle appartementen zijn voorzien van aansluitingen voor televisie, telefoon en internet. Standaard beschikken alle woonruimtes over behang, gladde vloeren en een railsysteem om bijvoorbeeld schilderijen aan op te hangen. Wilt u dat liever anders? Alles is mogelijk. Het is tenslotte uw thuis.

Over de indeling en afwerking van appartementen en gemeenschappelijke ruimten in Hendrik Kok is goed nagedacht. In alles is rekening gehouden met uw beperkte zichtvermogen of blindheid. Het zijn juist uw andere zintuigen die worden aangesproken. Daardoor kunt u zich overal goed oriënteren. Zodra u bijvoorbeeld het gebouw binnenkomt of verlaat, klinkt er een bel. Een stem in de lift vertelt u waar u bent en waar u naartoe gaat. Op de vloeren liggen oriëntatiematten. Het hele gebouw is voorzien van contrasterende kleuren. Lijnverlichting volgt de lijnen met de looproutes. De verlichting is zo ontworpen dat er geen schaduwen te zien zijn. Langs alle wanden vindt u handige leuningen. Drempels zijn er niet. En binnen Hendrik Kok staan allerhande hulpmiddelen tot uw beschikking. Er zijn bijvoorbeeld daisyspelers (een speciale cd-romlezer die ingesproken teksten voorleest), loepen, voorleesapparatuur en hulpmiddelen voor het gebruik van telefoon en computer. Ook is er een beeldtekst met spraakondersteuning op uw tv. Daarop wordt u geïnformeerd over de activiteiten in de locatie, het menu en het weer.

 

Waarderingen historie

2024
9.0
1 waardering
2023
8.5
2 waarderingen
2022
7.4
17 waarderingen
2021
7.2
8 waarderingen
2020
8.8
2 waarderingen
2019
8.0
1 waardering
2018
5.5
5 waarderingen
2016
8.0
9 waarderingen
2015
3.0
1 waardering
2012
8.8
1 waardering
2010
6.8
6 waarderingen

Recente waarderingen

23 januari 2024 - Geplaatst door de redactie

Mijn mantelzorgvader heeft in Hendrik Kok gewoond. Meer dan 25 jaar in de aanleunwoningen bij Hendrik Kok en zijn laatste jaar in het verpleeghuis zelf. Ik kan niet anders zeggen dat mijn...

9.0
Lees meer
21 december 2023 - Geplaatst door de redactie

Er zijn voldoende medewerkers, er wordt goed gecommuniceerd. Daarnaast worden er ook allerlei activiteiten voor bewoners en ook met bewoners en familie georganiseerd.

9.0
Lees meer
1 februari 2023 - Geplaatst door de redactie

Locatie in mooie groene omgeving. het gebouw is verouderd, maar gezellig en heeft ruime appartementen met eigen badkamer en toilet. Mijn moeder woont op de Es en heeft het daar naar haar zin. Er...

8.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen