Naar de navigatie Naar de inhoud

Magentazorg - De Oude Trambaan

Verpleeghuiszorg

8
.9

uit 20 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Magentazorg - De Oude Trambaan

Op een steenworpafstand van het oude centrum van Alkmaar staat woonzorglocatie De Oude Trambaan. Een deel van de groepswoningen heeft prachtige uitzicht op het water. Bewoners wonen midden in een gezellige woonwijk. Wees welkom!

De locatie biedt een thuis aan 24 ouderen met dementie. In totaal beschikt De Oude Trambaan over vier kleinschalige groepswoningen, met elk zes slaapkamers. De groepswoningen bevinden zich in een gebouw met meerdere huur- en koopwoningen Bewoners hebben een eigen kamer en delen samen een open keuken en een ruime woonkamer. Bij De Oude Trambaan ligt de focus op het leveren van persoonsgerichte zorg.

Dagelijkse activiteiten

Op de Oude Trambaan worden verschillende activiteiten georganiseerd; van samen wandelen of fietsen met een duofiets tot aan genieten van live muziek of bloemschikken.In de huiskamer vinden vooral activiteiten plaats, die passen bij het leven van alle dag en die zorgen voor gezelligheid. Denk aan muziek luisteren, een taart bakken, tafel dekken of samen de krant lezen. 

Op stap

Samen koken is ook altijd mogelijk wanneer dat gewenst is. De huiskamer is vooral een ontmoetingsplaats, waar bewoners regelmatig een kopje koffie of thee drinken met medebewoners of familieleden. Verder gaan de bewoners geregeld een dagje op stap onder begeleiding van een medewerker of vrijwilliger naar bijvoorbeeld de dierentuin Artis of tuincentrum De Boet. De bewoners vinden uitstapjes fantastisch!

Kenmerken

  • Stedelijke omgeving
  • Kleinschalig wonen
  • Verschillende voorzieningen nabij
  • Midden in woonwijk

Waarderingen historie

2024
9.3
3 waarderingen
2023
9.6
3 waarderingen
2022
8.9
8 waarderingen
2021
8.7
4 waarderingen
2020
8.1
2 waarderingen
2019
9.4
3 waarderingen
2018
9.0
1 waardering

Recente waarderingen

28 juni 2024 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder heeft ruim 3 jaar heel fijn op de Oude Trambaan gewoond. De locatie is prachtig, vaak zat ze samen met de medebewoners op het balkon van het zonnetje te genieten, zwaaiend naar de voorbij...

Telefoonnummer E-mailadres

Reactie van/namens Magentazorg - De Oude Trambaan - Alkmaar

Bedankt voor uw waardering. Wij vinden het fijn om te horen dat u tevreden bent over de zorg die uw moeder heeft gekregen. We...

9.2
Lees meer
28 juni 2024 - Geplaatst door de redactie

We zijn zeer tevreden over de verzorging. Het personeel is vriendelijk en bekwaam. Er is voldoende tijd voor overleg. De lokatie aan het kanaal is mooi en dicht bij de binnenstad.

Telefoonnummer E-mailadres

Reactie van/namens Magentazorg - De Oude Trambaan - Alkmaar

Bedankt voor uw waardering. Wij vinden het fijn om te horen dat u tevreden bent over de zorg die uw dierbare heeft gekregen.

9.3
Lees meer
20 januari 2024 - Geplaatst door de redactie

In de week dat mijn moeder op de Oude Trambaan heeft gewoond, kan ik alleen maar vol lof zijn. De zorg is lief en geduldig. Een punt voor verbetering zou de rapportage kunnen zijn, deze is summier....

E-mailadres

Reactie van/namens Magentazorg - De Oude Trambaan - Alkmaar

Bedankt voor uw waardering. Wij vinden het fijn om te horen dat u tevreden bent over de zorg die uw moeder heeft gekregen.

9.5
Lees meer
Bekijk alle waarderingen