Naar de navigatie Naar de inhoud

Magentazorg - Zuyder Waert

Verpleeghuiszorg

9
.1

uit 73 waarderingen

Informatie over

Over Magentazorg - Zuyder Waert

In Heerhugowaard staat de ruime woonzorglocatie Zuyder Waert. Hier wonen bewoners met dementie in een kleinschalige, maar huiselijke woonvorm.Kom gerust eens langs!

Zuyder Waert is een woonzorglocatie voor mensen met dementie. In totaal bevat de locatie vier wijken met zes woningen per wijk. De nadruk ligt op kleinschalig wonen. Dat betekent dat op elke woning maximaal zeven bewoners wonen. Bewoners beschikken over een eigen slaapkamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Elke woning heeft zijn eigen huishouden. Op de woningen worden bewoners (indien gewenst) betrokken bij lichte huishoudelijke taken, zoals helpen met koken, tafeldekken of de was opvouwen. Het is wonen zoals thuis met persoonlijke zorg.

Het ontmoetingsplein

Aan iedere woning grenzen brede wandelgangen met uitzicht op de tuinen. De gangen leiden naar het gezellige ontmoetingsplein, oftewel het hart van Zuyder Waert. Hier vindt u het restaurant, de winkel, de koffiecorner, de bibliotheek, de kapsalon en de schoonheidsspecialiste. Bewoners kunnen op verschillende plekken in Zuyder Waert uitrusten, kletsen of koffie drinken. Er zijn meerdere nisjes met zitplekken ingericht door de gehele locatie.Daarnaast is buiten ook gezellig in Zuyder Waert. Er is een binnentuin met een volière en een dierenweide waar geiten, kippen, zwijntjes en eenden een trekpleister zijn voor bewoners. Ook familieleden komen er graag.

Activiteiten in Zuyder Waert

Bewoners kunnen in Zuyder Waert verschillende activiteiten ondernemen, zoals muziek luisteren, de krant lezen of samen koffie drinken. Een aantal keer per jaar is er een muzikaal optreden in Zuyder Waert. Verder wordt bewegen gestimuleerd. Bewoners kunnen gebruik maken van de fitnessruimte en de locatie beschikt over een duofiets en een fietslabyrint. Zuyder Waert organiseert samen met kinderdagverblijf Blosse wekelijks een peuterochtend. Tijdens deze ochtend spelen (zingen en tekenen) peuters samen met de bewoners.

Kenmerken

  • Kleinschalig wonen
  • Fijn restaurant
  • Gezellig ontmoetingsplein

Waarderingen historie

2022
9.2
16 waarderingen
2021
9.2
40 waarderingen
2020
9.0
7 waarderingen
2019
8.6
10 waarderingen
2018
7.7
2 waarderingen
2017
9.1
3 waarderingen
2016
5.8
6 waarderingen
2015
8.6
4 waarderingen
2014
9.7
1 waardering
2013
8.6
5 waarderingen
2012
8.6
3 waarderingen
2011
8.8
8 waarderingen
2010
7.9
75 waarderingen

Recente waarderingen

18 november 2022 - Geplaatst door de redactie

Mijn vader woont nu een jaar op Stolp 2. We werden warm ontvangen en kregen een goede begeleiding van het personeel. We konden de slaapkamer voor papa gezellig inrichten met zijn eigen spullen. Er is...

8.8
Lees meer
16 november 2022 - Geplaatst door de redactie

Een fijne en warme plaats voor ons moeder. Al het verplegend personeel doet erg hun best, om het cliënten en hun familie het naar de zin te maken.

9.5
Lees meer
16 november 2022 - Geplaatst door de redactie

Mijn man krijgt een prima verzorging en voelt zich erg thuis. Alles is bespreekbaar, ook als het een keer niet goed gaat. Het eten is erg goed en afwisselend. Prachtige tuinen en leuk dierenpark...

9.0
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Specialisten

Er zijn 29 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

-

0 waarderingen

-

0 waarderingen

-

0 waarderingen

Bekijk alle specialisten

Handige links

Meer over Zuyder Waert

Socials