Naar de navigatie Naar de inhoud

MeanderGroep, Groepswoningen Bocholtz

Verpleeghuis en verzorgingshuis

7
.6
Adres
Schoolstraat 30 6351 EJ Bocholtz
Telefoon
045-5688188
Locatie
Deze locatie is onderdeel van MeanderGroep Woon- en Zorgcentra

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van MeanderGroep, Groepswoningen Bocholtz

Profielfoto MeanderGroep, Groepswoningen Bocholtz  - Bocholtz

De groepswoningen Bocholtz bestaat uit vier woongroepen met verpleeghuiszorg voor 8 dementerende mensen per woongroep. De namen van de woongroepen zijn: De Eik, de Iep, de Kastanje en de Oude Linde.

Onze deskundige medewerkers werken volgens de visie van kleinschalig wonen. Dit houdt in, dat de thuissituatie zoveel mogelijk nagebootst wordt. Elke dag wordt er vers gekookt. Er vinden zowel individuele als gemeenschappelijke activiteiten plaats. We gebruiken o.a. de robot zeehond PARO om onze bewoners zintuiglijk te stimuleren.

We zijn een fixatievrije zorginstelling. We bieden een werkleerplek voor toekomstige collega's en er heerst een open leerklimaat, waarin men dagelijks kwaliteit kan verbeteren en innoveren.

De groepswoningen liggen aan de rand van het dorpje Bocholtz, waar enkele cafés, een ijsboerderij en een park op een loopafstand van 10 minuten liggen.

Naast het zorgcentrum ligt de Kloosterhof, een complex van 39 aanleun-/zorgwoningen, waar bewoners zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Indien nodig kunnen bewoners thuiszorg ontvangen. In het complex is een ontmoetingsruimte gevestigd, namelijk de "Gemutliche Eck". Hier kunnen bewoners van de aanleunwoningen terecht voor het nuttigen van aan maaltijd of om een praatje te maken. 

Zorgprofiel

Om te komen wonen bij MeanderGroep heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ beoordeelt of iemand recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg. Als u een indicatie ontvangt staat hier een omschrijving op van uw zorg. Dit heet een zorgprofiel ook wel bekend als zorgzwaartepakket.

Binnen zorgcentrum Bocholtz kunnen mensen met zorgprofiel (zorgzwaartepakket) VV 4, 5 en 6 en LG 4 komen wonen. In dit overzicht vindt u de omschrijving van uw zorgprofiel