Naar de navigatie Naar de inhoud

MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Dokter Calshof

Verpleeghuiszorg

8
.6

uit 8 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Dokter Calshof

Wijkzorgcentrum Dokter Calshof is gelegen in Landgraaf [Schaesberg]  en maakt onderdeel uit van Meandergroep Zuid Limburg. Er wonen 65 bewoners, waarvan 33 bewoners met dementie verdeeld wonen in 5 kleinschalige woonvormen PG, te weten; de Streep [BG], de Molt, Eikske, Dormigsberg en de Baan [1ste verdieping]. In de overige appartementen wonen bewoners met verzorginghuiszorg. Wij hebben een scala aan mogelijkheden om vanuit ons wijkzorgcentrum ondersteuning te bieden, zodat ouderen zolang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Er zijn:

• 5 woonvormen, elk voor 6 en 7 bewoners (33 plaatsen Beschermd Wonen, verpleeghuiszorg voor dementerenden)

• 32 verzorgingshuisappartementen (Beschut Wonen)

• een dienstencentrum met de uitvalbasis voor Meander Thuiszorg Schaesberg, een grand café/restaurant, dagverzorging en verenigingsactiviteiten voor buurtbewoners.

Naast het zorgcentrum liggen 30 aanleunwoningen die door een gang met het zorgcentrum zijn verbonden. Door aansluiting op het alarmeringssysteem van het wijkzorgcentrum kan 24 uur per etmaal een beroep gedaan worden op zorg.

Er is uitgebreid activiteitenaanbod en Wijkzorgcentrum  Dokter Calshof is één van de wijkpunten van de Gemeente Landgraaf.

Wijkzorgcentrum Dokter Calshof  is een fixatievrije instelling.

Zorgprofiel

Om te komen wonen bij MeanderGroep heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ beoordeelt of iemand recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg. Als u een indicatie ontvangt staat hier een omschrijving op van uw zorg. Dit heet een zorgprofiel ook wel bekend als zorgzwaartepakket.

Binnen wijkzorgcentrum Calshof kunnen mensen met zorgprofiel (zorgzwaartepakket) VV 4, 5 en 6 en LG 2 en 4 komen wonen. In dit overzicht vindt u de omschrijving van uw zorgprofiel

Overige informatie

Het wijkpunt is een initiatief van de Gemeente Landgraaf in samenwerking met MeanderGroep Zuid Limburg en Welsun, in kader van "Samen Leven". Dokter Calshof is 1 van de 4 wijkpunten binnen de gemeente. Één aanspreekpunt voor mensen uit de wijk met hulpvragen, problemen of leefbaarheid in de buurt of gewoon om een kopje koffie te drinken of een praatje te maken. In het wijkteam werken medewerkers van de gemeente en diverse zorg- en welzijnsorganisaties.

Buurtbewoners kunnen gebruik maken van faciliteiten als een Brasserie, een huiswinkel, activiteiten, ruimtehuur. De locatie beschikt over een kapsalon, een pedicure-/ schoonheidssalon, een fysiotherapieruimte.

Wijkzorgcentrum dokter Calshof ligt op een mooie locatie nabij het winkelcentrum van de Schaesberg. Goed bereikbaar en met een gunstige verbinding naar omliggende plaatsen als Kerkrade, Heerlen en Brunssum. In het centrum bevinden zich een winkelcentrum met o.a. winkels, banken, wekelijkse markt. In de directe nabijheid van ons wijkzorgcentrum ligt het natuurgebied Strijthagen met o.a. het themapark Mondo Verde, Snowworld en het Gaiapark.  

 

Waarderingen historie

2024
5.5
1 waardering
2023
9.2
4 waarderingen
2022
8.8
2 waarderingen
2020
8.3
6 waarderingen
2019
8.5
39 waarderingen
2018
8.3
10 waarderingen
2017
8.8
15 waarderingen
2016
7.6
15 waarderingen
2015
9.0
1 waardering

Recente waarderingen

28 januari 2024 - Geplaatst door de redactie

Teveel vaste medewerkers gaan weg, zijn vooral niet tevreden over hun dienstrooster. Ik vraag mij soms af of er voldoende bekwaam personeel aanwezig is. Druk op personeel wordt alleen maar groter...

5.5
Lees meer
30 juni 2023 - Geplaatst door de redactie

mijn moeder heeft hier haar laatste jaren mogen zijn. alles was er perfect. Zoals de uitstapjes en de persoonlijke aandacht, in een mooie en rustige omgeving.

8.2
Lees meer
16 juni 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder heeft hier ruim 7 jaar gewoond, met alle liefde en zorg die ik haar nooit in dien mate gegeven zou kunnen hebben.Ze is helaas overleden maar de begeleiding en zorg rondom haar laatste...

9.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen