Naar de navigatie Naar de inhoud

MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Firenschat

Verpleeghuiszorg

8
.3

uit 133 waarderingen

Informatie over

Over MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Firenschat

In Wijkzorgcentrum Firenschat wonen 130 bewoners. Ongeveer de helft van hen verblijft in een van de woongroepen voor mensen met dementie.

Er zijn 7 groepswoningen waar 6 dementerende ouderen wonen. De namen van de groepswoningen zijn: Oude Linde, Stjaaterhuske, Kapellerhuske, Winselerhuske, Maarhof en Os Heem [gesloten PG], De Wilg [open PG].

Elke vorm van zorg, is erop afgestemd dat de bewoner zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren. In nauw overleg met de bewoner zelf en diens familie wordt gekeken welke vorm van zorgverlening het beste aansluit op de persoonlijke situatie. Elke bewoner krijgt een verzorgende toegewezen die als vast aanspreekpunt fungeert.

Naast het wijkzorgcentrum ligt Smidshof, een complex met 36 aanleunwoningen. Aan de andere zijde ligt Klein Winselen, een appartementencomplex met 45 zorgwoningen. Voor beide complexen geldt, dat men een beroep kan doen op onplanbare zorg van Firenschat via het alarmsysteem.

Daarnaast zijn er drie herstelkamers aanwezig waar cliënten na een medische ingreep kortdurend kunnen herstellen voordat ze naar huis keren. 

Wijkzorgcentrum Firenschat fungeert als wijkpunt in kader van "Samen Leven" voor de wijk Kerkrade West, waar wijkbewoners terecht kunnen met hulpvragen, hulpaanbod en ideeën.

Wijkzorgcentrum Firenschat is tevens uitvalbasis voor de Meander Thuiszorg.

Inwoners van Kerkrade West en omgeving kunnen ook terecht voor allerlei diensten op het gebied van welzijn en zorg. En men kan gebruik maken van faciliteiten zoals het restaurant en deelnemen aan het activiteitenaanbod.

Wijkzorgcentrum Firenschat is een fixatievrije instelling.

Zorgprofiel

Om te komen wonen bij MeanderGroep heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ beoordeelt of iemand recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg. Als u een indicatie ontvangt staat hier een omschrijving op van uw zorg. Dit heet een zorgprofiel ook wel bekend als zorgzwaartepakket.

Binnen wijkzorgcentrum Firenschat kunnen mensen met zorgprofiel (zorgzwaartepakket) VV 4, 5 en 6 en LG 2 en 4 komen wonen. In dit overzicht vindt u de omschrijving van uw zorgprofiel

Waarderingen historie

2022
8.8
12 waarderingen
2021
8.6
13 waarderingen
2020
9.2
15 waarderingen
2019
8.1
95 waarderingen
2018
8.4
48 waarderingen
2017
8.1
33 waarderingen
2016
8.6
4 waarderingen
2015
8.0
1 waardering
2014
9.0
2 waarderingen
2010
7.3
10 waarderingen

Recente waarderingen

7 december 2022 - Geplaatst door de redactie

Moeder voelt zich thuis in het Kapellerhuske , ze wordt goed verzorgd door verpleging.

3 oktober 2022 - Geplaatst door de redactie

Ben erg tevreden hoe ze met patiënten vanPg afdeling omgaan en verzorgen

8.6
Lees meer
24 juni 2022 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder heeft ruim 3 jaar gewoond op afd. Sjtaaterhuske en was hier helemaal op haar plek. Ook wij als familie zijn dankbaar dat ze de laatste jaren van haar leven op deze fijne plek heeft...

9.2
Lees meer
Bekijk alle waarderingen