Naar de navigatie Naar de inhoud

MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Kling Nullet

Verpleeghuis en verzorgingshuis

9
.2
Adres
Maria Gorettistraat 4 6462 XR Kerkrade
Telefoon
045-2114775
Locatie
Deze locatie is onderdeel van MeanderGroep Woon- en Zorgcentra

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Kling Nullet

Profielfoto MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Kling Nullet  - Kerkrade

Kling Nullet is een modern wijkzorgcentrum, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Het herbergt zes woningen met in totaal 46 plaatsen voor verpleeghuiszorg aan mensen met dementie. Het gaat hier om kleinschalig wonen en werken. Zorg op maat, met medewerkers die bewoners zo gelukkig mogelijk willen maken. Geborgenheid en het veilig gevoel van thuis wordt zoveel mogelijk nagebootst. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de gewoontes van de bewoners.

Verder bevat het 39 zorgappartementen met 2 slaapkamers en biedt Kling Nullet onderdak aan een gezondheidscentrum met twee huisartspraktijken, een apotheek, een fysiotherapie-en logopediepraktijk en een wijkpunt.

Wijkpunt

“Het is hier zo gezellig” 

Kling Nullet luistert goed naar de wensen van de huurders en de wijkbewoners, als het gaat om de activiteiten in het wijkpunt. Er zijn dan ook heel wat verenigingen actief zoals een wandelvereniging, een tablet vereniging, Yoga en nog veel meer. Maar om graag naar het wijkpunt te komen is meer nodig: bijvoorbeeld gastvrijheid in het eetgedeelte van het wijkpunt. Het zijn simpele dingen, die ervoor zorgen dat mensen er met elkaar komen eten en samen waardevolle momenten beleven.

Tot slot zijn in Kling Nullet kantoren gevestigd en is het de uitvalsbasis voor Meander Thuiszorg, buurtteam Nulland. Direct in de buurt zijn supermarkten, een bloemisterij, een kapper enz. te vinden. Kortom, het is een veelzijdig centrum in het hart van de wijk.

Duurzaamheid

Kling Nullet wordt 100% CO2 neutraal verwarmd door een pelletkachel die gestookt wordt met pelletkorrels (gemaakt van houtsnippers). Een deel van de energie wordt opgewekt met zonnepanelen en het hele gebouw is voorzien van Led verlichting en vloerverwarming. De kozijnen binnen zijn uitgevoerd in bamboe, dat zeer slijtvast is. Bamboe groeit snel waardoor dit een veel beter alternatief is dan traag-groeiend hardhout.

Zorgprofiel

Om te komen wonen bij MeanderGroep heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ beoordeelt of iemand recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg. Als u een indicatie ontvangt staat hier een omschrijving op van uw zorg. Dit heet een zorgprofiel ook wel bekend als zorgzwaartepakket.

Binnen Kling Nullet  kunnen mensen met zorgprofiel (zorgzwaartepakket) VV 5 komen wonen. In dit overzicht vindt u de omschrijving van uw zorgprofiel