Naar de navigatie Naar de inhoud

MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Laethof

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.5
Adres
Putstraat 1 6471 GB Eygelshoven
Telefoon
045-7002000
Locatie
Deze locatie is onderdeel van MeanderGroep Woon- en Zorgcentra

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Laethof

Profielfoto MeanderGroep, Wijkzorgcentrum Laethof  - Eygelshoven

Wijkzorgcentrum Laethof omvat een dienstencentrum en acht groepswoningen voor mensen met dementie. In het dienstencentrum kunnen de inwoners van Eygelshoven terecht voor allerlei diensten op het gebied van welzijn en zorg. Zo kunnen zij gebruik maken van faciliteiten als een restaurant, een kapper en een pedicure. Voor ouderen uit de wijk is er een dagbesteding die hen helpt structuur te brengen in de invulling van de dag. Laethof is ook wijkpunt in het kader van Samen Leven. Wijkbewoners kunnen er terecht met hulpvragen, hulpaanbod en ideeën.

Rondom een binnenpatiotuin liggen acht groepswoningen voor zes of zeven mensen met dementie. Zoveel mogelijk kunnen zij hier hun leven voortzetten zoals zij gewend waren en hebben daarbij zelf de regie in handen. Het dagelijkse leven benadert een ‘gewone’ thuissituatie. De bewoners worden betrokken bij alle bezigheden die een huishouden met zich meebrengt.

De namen van groepswoningen zijn: Anstel, Burggraaf, Cortenbach, Erenstein, Kloosterrade, Terborgh, Terworm en Winselerhof.

Verder bestaat Laethof uit vier gebouwen, elk met 18 (zorg)appartementen. Deze [zorg]appartementen worden verhuurd door Wonen Limburg. Meander levert hier standaard geen zorg, maar kunnen wel zorg afnemen van Meander Thuiszorg. Door aansluiting op het alarmeringssysteem van het wijkzorgcentrum kan 24 uur per etmaal een beroep gedaan worden op zorg.

Bij de bouw van de woningen is rekening gehouden met de huidige maar ook met de toekomstige behoeften van de bewoners.

Bij toenemende zorgvraag is verhuizen niet nodig.

Wijkzorgcentrum Laethof is een fixatievrije instelling. 

Zorgprofiel

Om te komen wonen bij MeanderGroep heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ beoordeelt of iemand recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg. Als u een indicatie ontvangt staat hier een omschrijving op van uw zorg. Dit heet een zorgprofiel ook wel bekend als zorgzwaartepakket.

Binnen Laethof kunnen mensen met zorgprofiel (zorgzwaartepakket) VV 5 komen wonen. In dit overzicht vindt u de omschrijving van uw zorgprofiel