Naar de navigatie Naar de inhoud

Meriant, Verpleeghuis Anna Schotanus

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.1
Adres
Marktweg 104 8444 AC Heerenveen
Telefoon
088-6030335
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Meriant

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Meriant, Verpleeghuis Anna Schotanus

Wat is onze visie?

De missie van Meriant is het bieden van langdurige zorg en ondersteuning aan mensen met een grote mate van kwetsbaarheid. Het uitgangspunt daarbij (onze visie) is ‘Altijd in verbinding'. De visie is vertaald in de zinsnede: (h)erken wie ik ben.

Vóór onze cliëntenAlles wat we doen, doen we voor onze cliënten. Verscheidenheid en vermaatschappelijking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, verschillen van elkaar. Meriant wil dat mensen zichzelf kunnen zijn en houdt daarom rekening met die verscheidenheid. Wat bijdraagt aan jezelf kunnen zijn, is een passende plek in de samenleving. Dat is waarom Meriant mensen helpt om mee te doen aan de samenleving. Aan de andere kant zet Meriant zich in om de samenleving te betrekken bij de zorg. Een voorbeeld is de deelname aan het opzetten van veel woonleefgebieden of woonzorgzones in wijken en dorpen

 

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

De visie ‘(H)erken wie ik ben’wordt vormgegeven door het kleinschalig organiseren van de zorg aan de cliënten. In een huiselijke omgeving ondersteunt een vaste groep medewerkers een vaste groep cliënten.

 Met deze werkwijze wordt aangesloten bij wat de cliënten zelf willen en belangrijk vinden in hun leven. De cliënt wordt zoveel mogelijk betrokken bij de dagelijkse activiteiten, zoals koken, de was vouwen en boodschappen doen.  Mantelzorgers en vrijwilligers voelen zich onderdeel van het team en worden uitgenodigd om extra aandacht te besteden aan de cliënt. Kleinschalig organiseren geeft de mogelijkheid om flexibel te werken. Wil de cliënt het vandaag anders, dan bekijken we of we dat kunnen realiseren.

Anna Schotanus

Bij Anna Schotanus is veel veranderd: naast een min of meer klinische aanpak van vroeger is er veel ruimte gekomen voor huiselijk sfeer. Voor nieuwe bewoners en hun familie is dat een aangename verrassing en ook de medewerkers voelen zich daar goed bij. Als je meebeweegt met het leven, blijken deskundigheid en gevoel prima samen te gaan.

 

 

Video