Naar de navigatie Naar de inhoud

Alliade ouderenzorg, Woonzorgcentrum WenWaerde

Verpleeghuiszorg

-

Er zijn nog geen waarderingen.

vrijdag
8:30 - 17:00
zaterdag
8:30 - 17:00
zondag
8:30 - 17:00
maandag
8:30 - 17:00
dinsdag
8:30 - 17:00
woensdag
8:30 - 17:00
donderdag
8:30 - 17:00

Over Alliade ouderenzorg, Woonzorgcentrum WenWaerde

Wat is onze visie?

De missie van Meriant is het bieden van langdurige zorg en ondersteuning aan mensen met een grote mate van kwetsbaarheid. Het uitgangspunt daarbij (onze visie) is ‘Altijd in verbinding'. De visie is vertaald in de zinsnede: (h)erken wie ik ben.

Vóór onze cliënten Alles wat we doen, doen we voor onze cliënten. Verscheidenheid en vermaatschappelijking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, verschillen van elkaar. Meriant wil dat mensen zichzelf kunnen zijn en houdt daarom rekening met die verscheidenheid. Wat bijdraagt aan jezelf kunnen zijn, is een passende plek in de samenleving. Dat is waarom Meriant mensen helpt om mee te doen aan de samenleving. Aan de andere kant zet Meriant zich in om de samenleving te betrekken bij de zorg.

De visie ‘(H)erken wie ik ben’wordt vormgegeven door het kleinschalig organiseren van de zorg aan de cliënten. In een huiselijke omgeving ondersteunt een vaste groep medewerkers een vaste groep cliënten.

 Met deze werkwijze wordt aangesloten bij wat de cliënten zelf willen en belangrijk vinden in hun leven. De cliënt wordt zoveel mogelijk betrokken bij de dagelijkse activiteiten, zoals koken, de was vouwen en boodschappen doen.  Mantelzorgers en vrijwilligers voelen zich onderdeel van het team en worden uitgenodigd om extra aandacht te besteden aan de cliënt. Kleinschalig organiseren geeft de mogelijkheid om flexibel te werken. Wil de cliënt het vandaag anders, dan bekijken we of we dat kunnen realiseren.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

voor en door het dorp, dat is de achterliggende gedachte van woonzorgcentrum Wenwearde in het hart van Jubbega. Wie intensieve zorg njodig heeft, kan gewoon streekeigen blijven wonen. Bewoners "van buiten"" zijn ook van harte welkom als ze zich thuis voelen bij de Fryske mentaliteit van "doch'mar gewoan".

De sfeer bij Wenwearde is gemoedeljik, smuk en echt zo ervaren de bewoners, hun familie en bezoekers het. De drempel is laag, iedereen voelt zich thuis. Tegelijk is het een veilige omgeving voor mensen die dementerend zijn.

Waarderingen historie

2017
8.7
1 waardering

Nog geen waarderingen

Help anderen kiezen door de eerste waardering over Alliade ouderenzorg, Woonzorgcentrum WenWaerde te Jubbega te plaatsen: Waarderen

Socials