Naar de navigatie Naar de inhoud

Oosterlengte, locatie Akkerheem

Verpleeghuiszorg

9
.1

uit 31 waarderingen

Informatie over

Over Oosterlengte, locatie Akkerheem

Contactgegevens

Verpleegcentrum Akkerheem
Dorpsplein 16
9695 DA  Bellingwolde

Tel. 0597-745200

 

Akkerheem, gelegen aan Dorpsplein 16 in Bellingwolde,is de nieuwste locatie van Oosterlengte. Het moderne en naar de laatste maatstaven gebouwde, kleinschalig verpleegcentrum is landelijk gelegen naast het dorpshuis de Meet in het centrum van het streekdorp Bellingwolde.

Akkerheem is met 32 plaatsen royaal van opzet met veel aandacht voor de beleving van de bewoners. Rondom de ruime woonkamers (4) van 100 m2, bevinden zich 8 appartementen. Deze ruime kamers van 32 m2 bieden ruimte voor persoonlijke inrichting en hebben eigen sanitair.

 

Historie
Akkerheem ligt in een gebied met veel historie. Bellingwolde is vanouds een streekdorp dat zijn oorsprong ontleent aan de akkerbouw. De welvarende periode ten tijde van de akkerbouw heeft geleid tot de bouw van beeldbepalende en karakteristieke herenboerderijen. Het vier kilometer lange dorp wordt gekenmerkt door de met oude bomen aangelegen Hoofdweg met de herenboerderijen en daarachter liggende landerijen. Door afname van akkerbouw en ruilverkaveling is het landschap veranderd en heeft er toe geleid dat Bellingwolde een forenzendorp is geworden waar veel toeristen graag een kijkje komen nemen.

Naast Akkerheem is een locatie gevestigd van het Dollard College en De Meet.

 

Kleinschalig verpleegcentrum
In Akkerheem zijn vier woongroepen met elk acht bewoners. In Akkerheem staat de woon- en leefsituatie centraal. Er wordt naar gestreefd de eigen levensstijl, voor zover mogelijk, te behouden.

De bewoners worden gestimuleerd naar vermogen een bijdrage te leveren aan de huishoudelijke taken. Het dagelijks leven vindt vooral in het eigen appartement en rond de centrale huiskamer plaats. Ontbijt, koffie en de warme maaltijd worden, zoals thuis, gezamenlijk klaargemaakt en genuttigd. Boodschappen halen gebeurt gedeeltelijk in de supermarkt in Bellingwolde.

Er zijn vrijwilligers actief voor de ontspanningsactiviteiten. De ruime bewonersappartementen, met eigen woon/slaapkamer, zijn gezellig ingericht (persoonlijke meubelstukken zijn toegestaan) en voorzien van alle gemakken. Familieleden kunnen op bezoek komen zo vaak ze willen.

We trachten al onze cliënten een goed zorgaanbod te geven dat 'op maat gesneden' is. Wij zien onze cliënten als individuen die ieder een eigen invulling kunnen geven aan het zorgaanbod. De vraag en beleving van de cliënt staan hierin centraal.

De sfeer in Akkerheem is niet alleen prettig om in te wonen, maar ook om in te werken.

Waarderingen historie

2023
8.0
2 waarderingen
2022
8.7
9 waarderingen
2021
9.6
14 waarderingen
2020
8.6
5 waarderingen
2019
10
1 waardering
2018
9.2
3 waarderingen
2017
8.5
2 waarderingen

Recente waarderingen

2 mei 2023 - Geplaatst door de redactie

Tevreden was. Goede stomazorg helaas niet meer mogelijk. Jammer.

7.0
Lees meer
14 januari 2023 - Geplaatst door de redactie

Onze moeder heeft ruim anderhalf jaar in Akkerheem gewoond. Het was voor haar, haar echtgenoot en de kinderen een moeilijke stap. De verzorging in Akkerheem was prima en moeder wende aan haar nieuwe...

9.0
Lees meer
11 november 2022 - Geplaatst door de redactie

Onze moeder heeft bijna 3 jaar in deze instelling gewoond. Vanwege haar handicap ( totaal doof, ze kon alleen liplezen) hebben we voor dit kleinschalige gezellige huis gekozen. Inmiddels is onze...

8.8
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials