Naar de navigatie Naar de inhoud

Opella Verpleeghuis Cornélie (de Baronie)

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.4
Adres
Hendrik van Poelwijcklaan 1 6721 PL Bennekom
Telefoon
0318-752222
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Opella

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Opella Verpleeghuis Cornélie (de Baronie)

Profielfoto Opella Verpleeghuis Cornélie (de Baronie) - Bennekom

 

U wilt uw eigen leven leiden. Opella ondersteunt met vakkennis en vanuit het hart. Dit doen we vanuit het evangelie van Jezus Christus, dat ons inspireert om er te zijn voor ieder mens. Opella werkt in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

Verpleeghuis de Baronie

Als u psychiatrische beperkingen heeft, kunt u in de Baronie in Bennekom wonen zoals thuis. Professionele medewerkers begeleiden en ondersteunen u om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. U houdt de regie.  

De zorg, begeleiding en activiteiten stemmen we af op uw behoeften en gewoonten. Er is altijd een medewerker aanwezig, die een oogje in het zeil houdt. Hij of zij zorgt ook voor structuur en maakt samen met u het eten en drinken klaar. Wij hechten veel waarde aan uw welbevinden, waarin centraal staat dat u uw eigenheid en waardigheid behoudt. Belangrijk is dat u de ruimte heeft om te zijn wie u bent.

Eigen appartement

De 36 appartementen van de Baronie bevinden zich op de begane grond van gebouw Cornélie. Cornélie is een appartementencomplex op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom. U krijgt een eigen appartement dat bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer en een eigen badkamer. Ook heeft elk appartement een eigen kleine tuin.
Verder zijn er in en rondom het gebouw diverse voorzieningen zoals:

 • een kapper en pedicure
 • een recreatiezaal/activiteitenruimte
 • wandelmogelijkheden in de bosrijke omgeving.

 

Activiteiten

Een zinvolle invulling van onze dag is belangrijk voor ons welbevinden. Daarom is de daginvulling een belangrijk deel van het begeleidingsplan. Er worden dagelijks diverse activiteiten aangeboden die aansluiten bij uw interesses en behoeften. Zo kunt u deelnemen aan activiteiten als:

 • Geheugentraining
 • Muziek/zang groep
 • Hobby/creatief groep
 • Kook/bak groep
 • Bewegen voor ouderen
 • Thema-activiteiten
 • Pastorale gespreksbijeenkomst
 • Drie keer per dag een gezamenlijk koffiemoment

 

Ook worden er regelmatig recreatieavonden en uitjes georganiseerd.

 

Bekijk hier de 360° foto van de Baronie

 

Persoonlijk ondersteuningsplan

De medewerkers van de Baronie werken samen met een team van verschillende disciplines. Dit team bestaat uit een arts, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een fysiotherapeut. Wanneer nodig wordt dit multidisciplinair team aangevuld met andere deskundigen. Samen met uw eerst verantwoordelijke woonbegeleider stellen zij een persoonlijk ondersteuningsplan voor u op. Uitgangspunt is dat u zo min mogelijk last ondervindt van uw beperkingen en kan wonen in een veilige, rustige woonomgeving.