Naar de navigatie Naar de inhoud

Opella Verpleeghuis Torckdael

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.5

uit 36 waarderingen

Over Opella Verpleeghuis Torckdael

U wilt uw eigen leven leiden. Opella ondersteunt met vakkennis en vanuit het hart. Dit doen we vanuit het evangelie van Jezus Christus, dat ons inspireert om er te zijn voor ieder mens. Opella werkt in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

Verpleeghuis Torckdael in Wageningen

Als u vanwege dementie niet meer zelfstandig thuis kunt wonen, biedt Torckdael kleinschalig wonen met een huiselijke sfeer en 24-uurszorg. Met een kleine groep voert u een zo normaal mogelijk huishouden. U krijgt begeleiding van een klein en vast team deskundige medewerkers.

 

Torckdael biedt u naast het wonen zorg en begeleiding. Ook bieden wij behandeling en activiteiten aan die aansluiten bij uw behoeften en gewoonten. U kunt bijvoorbeeld samen zingen en bewegen, samen kleine huishoudelijke taken doen en samen de maaltijd voorbereiden en nuttigen. Een eerstverantwoordelijke woonbegeleider is het vaste aanspreekpunt voor u en uw familie of naasten.

 

Kleinschalig wonen

Intensieve zorg voor mensen met dementie is mogelijk in Torckdael aan de Van Sallandthof in Wageningen. U heeft een eigen kamer en u deelt een huiskamer met vijf tot zes anderen. In kleinschalige woningen is 24 uur per dag zorg aanwezig.

Verder zijn er in en rondom Torckdael diverse voorzieningen zoals:

  • kapper
  • pedicure
  • recreatiezaal/activiteitenruimte

Familieparticipatie

Wij vragen uw familie om bij u betrokken te blijven zoals ze dat deden voordat u bij Opella kwam wonen. Kwamen uw naasten bijvoorbeeld wekelijks uw kapsel verzorgen? Zorgden zij op zaterdag voor de maaltijd? Deze gewoontes kunnen voortgezet worden. Voor u zijn deze vaste activiteiten en bekende gezichten vaak prettig. Het geeft houvast en houdt sociale contacten in stand, die wij als professionals niet kunnen en willen vervangen.

Wij beschouwen onze woonlocatie als de woning van de bewoner. Dit betekent dat familie vrij is om in de eigen kamer en de gemeenschappelijke ruimtes te doen wat nodig is. Zoals ze dat ook zouden doen bij iemand die zelfstandig thuis woont. Denk bijvoorbeeld aan koffie zetten, de vaatwasser uitruimen of een spelletje doen.

Meer informatie over familieparticipatie, de Thuisraad en Cliëntenraad van Opella leest u in de folder ‘Prettig leven doen we samen’.

Contact maken

Contact maken en onderhouden is een belangrijk onderdeel van uw begeleiding. Intensief contact met familie en uw sociale netwerk is daarbij ook erg belangrijk. Hierbij maken wij gebruik van bijvoorbeeld de iPad en mobiele telefoons. 

Activiteiten

Geregeld zijn er activiteiten in Torckdael. U kiest de activiteiten die aansluiten bij uw interesses en behoeften. U kunt onder begeleiding deelnemen aan activiteiten als gezamenlijk koffie drinken en een wandeling maken. Maar u kunt ook samen de maaltijd bereiden, een spel doen of een praatje maken. Er zijn thema-activiteiten en u kunt bewegen voor ouderen en zingen.

 

Zorg en ondersteuning

U krijgt ondersteuning bij activiteiten die u niet meer helemaal zelfstandig kunt uitvoeren. Denk aan opstaan, douchen, aankleden, eten en drinken. Opella mijdt het gebruik van vrijheid beperkende maatregelen zoveel mogelijk. Wel zorgen wij voor een veilige en beschutte woonomgeving.

 

Bekijk hier de 360° foto van Torckdael

 

Persoonlijk ondersteuningsplan

De medewerkers van Torckdael werken samen met een team van verschillende disciplines. Dit team bestaat uit een arts, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een fysiotherapeut. Wanneer nodig wordt dit team aangevuld met andere deskundigen.

Samen met uw eerst verantwoordelijke woonbegeleider en eventueel uw wettelijke vertegenwoordiger stelt het team een persoonlijk ondersteuningsplan op. Uitgangspunt is dat u zo veilig en rustig mogelijk woont.

Waarderingen historie

2022
8.6
1 waardering
2021
8.4
30 waarderingen
2020
8.8
1 waardering
2019
8.9
4 waarderingen
2018
7.9
33 waarderingen
2017
8.2
5 waarderingen
2016
7.2
32 waarderingen
2015
7.2
11 waarderingen
2014
7.6
6 waarderingen

Recente waarderingen

25 februari 2022 - Geplaatst door de redactie

De medewerkers van Opella zijn erg zorgzaam voor de bewoners. Kijken goed wat bij iemand past en stimuleren de client zoveel als mogelijk. De locatie is modern en kleinschalig ingericht en heeft...

8.6
Lees meer
22 maart 2021 - Geplaatst door de redactie Geverifieerd

Mijn moeder is erg waardevol voor mij en ik ben zeer positief over dit huis. Als ik hier kom, dan weten ze wie ik ben en vangen ze mij goed op. Ik kan meelezen in de rapportage. Als ik een vraag heb,...

8.5
Lees meer
22 maart 2021 - Geplaatst door de redactie Geverifieerd

Wat ik miste, is eigen sanitaire voorzieningen. Mijn moeder moest dit delen met zeven andere bewoners. Ook miste ik een eigen keukentje. Er werkt hier fantastisch personeel. Ik vind het een prima...

8.2
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Twitter Opella Verpleeghuis Torckdael

Opella Voorkom wachtlijsten voor verpleeghuizen door goede zorg en ondersteuning thuis. Want thuis wonen is wat veel mense… https://t.co/CewSeYl4fI
Opella Opella presenteert jaarverslag 2018: steeds meer hulp met minder medewerkers. https://t.co/QNhcUhjLYy
Opella Meer geld voor verpleeghuizen. Opella kiest voor meer en beter opleiden, inzetten van ander personeel en het onders… https://t.co/l1yaOBJS83
Bezoek Twitter pagina

Socials