Naar de navigatie Naar de inhoud

Opella Verpleeghuis Walraven

Verpleeghuiszorg

8
.4

uit 88 waarderingen

Deze locatie levert ook Overige zorg.

Over Opella Verpleeghuis Walraven

U wilt uw eigen leven leiden. Opella ondersteunt met vakkennis en vanuit het hart. Dit doen we vanuit het evangelie van Jezus Christus, dat ons inspireert om er te zijn voor ieder mens. Opella werkt in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

Verpleeghuis Walraven in Bennekom

Als u vanwege dementie niet meer zelfstandig thuis kunt wonen, biedt Walraven kleinschalig wonen met een huiselijke sfeer en 24-uurszorg. Met een kleine groep voert u een zo normaal mogelijk huishouden. U krijgt begeleiding van een klein en vast team medewerkers.

 

Walraven biedt u zorg en begeleiding, maar ook behandeling en activiteiten die aansluiten bij uw behoeften en gewoonten. U kunt bijvoorbeeld samen zingen en bewegen, samen kleine huishoudelijke taken doen en samen de maaltijd voorbereiden en nuttigen.

Een eerstverantwoordelijke woonbegeleider is het vaste aanspreekpunt voor u en uw familie of naasten.

Walraven ligt in het Baron van Wassenaerpark. Het is een unieke wijk met verschillende mensen. De Veluwse bossen zijn dichtbij.

 

Tijdelijk verblijf

Ook tijdelijk verblijf is bij locatie Walraven mogelijk. Bijvoorbeeld als u uit het ziekenhuis komt en nog wat extra ondersteuning nodig heeft. Of als uw mantelzorger met vakantie gaat. 

Kleinschalig wonen

Intensieve zorg voor mensen met dementie is mogelijk in Walraven aan de Oost Breukelderweg 1 in Bennekom. Er zijn 12 kleinschalige woningen op de begane grond. U heeft een eigen kamer en u deelt een huiskamer met vijf tot zeven anderen. In kleinschalige woningen is 24 uur per dag zorg aanwezig.

Verder zijn er in en rondom Walraven diverse voorzieningen zoals:

 • kapper en pedicure
 • kerkdienst en pastorale zingevingsgroep
 • recreatiezaal/activiteitenruimte

Op de verdiepingen van Walraven zijn huurappartementen. Die worden verhuurd via Woonstede.

 

Familieparticipatie

Wij vragen uw familie om bij u betrokken te blijven zoals ze dat deden voordat u bij Opella kwam wonen. Kwamen uw naasten bijvoorbeeld wekelijks uw kapsel verzorgen? Zorgden zij op zaterdag voor de maaltijd? Deze gewoontes kunnen voortgezet worden. Voor u zijn deze vaste activiteiten en bekende gezichten vaak prettig. Het geeft houvast en houdt sociale contacten in stand, die wij als professionals niet kunnen en willen vervangen.

Wij beschouwen onze woonlocatie als de woning van de bewoner. Dit betekent dat familie vrij is om in de eigen kamer en de gemeenschappelijke ruimtes te doen wat nodig is. Zoals ze dat ook zouden doen bij iemand die zelfstandig thuis woont. Denk bijvoorbeeld aan koffie zetten, de vaatwasser uitruimen of een spelletje doen.

Meer informatie over familieparticipatie, de Thuisraad en Cliëntenraad van Opella leest u in de folder ‘Prettig leven doen we samen’.

Contact maken

Contact maken en onderhouden is een belangrijk onderdeel van uw begeleiding. Intensief contact met familie en uw sociale netwerk is daarbij ook erg belangrijk. Hierbij maken wij gebruik van bijvoorbeeld de iPad en mobiele telefoons.

Activiteiten

Geregeld zijn er activiteiten in Walraven. U kunt onder begeleiding deelnemen aan:

 • spelmiddag
 • creatieve activiteiten
 • snoezelen
 • muziek
 • zang
 • gezamenlijk koffie drinken
 • wandelen
 • samen de maaltijd bereiden

 

Zorg en ondersteuning

U krijgt ondersteuning bij activiteiten die u niet meer helemaal zelfstandig kunt uitvoeren. Denk aan opstaan, douchen, aankleden, eten en drinken. Opella mijdt het gebruik van vrijheid beperkende maatregelen zoveel mogelijk. Wel zorgen wij voor een veilige en beschutte woonomgeving.

 

Bekijk hier de 360° foto van Walraven.

 

Persoonlijk ondersteuningsplan

De medewerkers van Walraven werken samen met een team van verschillende disciplines. Dit team bestaat uit een arts, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een fysiotherapeut. Wanneer nodig wordt dit behandelteam aangevuld met andere deskundigen.

Samen met uw eerst verantwoordelijke woonbegeleider en eventueel uw wettelijke vertegenwoordiger stelt het team een persoonlijk ondersteuningsplan op. Uitgangspunt is dat u zo veilig en rustig mogelijk woont.

Waarderingen historie

2024
8.8
4 waarderingen
2023
8.0
21 waarderingen
2022
9.4
7 waarderingen
2021
8.3
54 waarderingen
2020
9.6
5 waarderingen
2019
9.6
7 waarderingen
2018
8.2
47 waarderingen
2017
8.2
4 waarderingen
2016
8.1
45 waarderingen
2015
8.5
14 waarderingen
2014
8.4
17 waarderingen
2013
7.6
12 waarderingen

Recente waarderingen

5 juli 2024 - Geplaatst door de redactie

De verzorgenden waren erg lief voor mijn vader. Ze waren heel zorgzaam en geduldig, ook wanneer hij soms een opstandige bui had. De woonkamer is prettig met voor elke bewoner zijn/haar eigen stoel....

Telefoonnummer E-mailadres
7.8
Lees meer
30 april 2024 - Geplaatst door de redactie

De medewerkers zijn altijd aanspreekbaar en zeer gemotiveerd om de beste zorg te bieden. Zij zijn heel geduldig, ook bij soms moeilijke bewoners. De gezamenlijke woonkamer en keuken zijn goed...

E-mailadres
9.3
Lees meer
18 maart 2024 - Geplaatst door de redactie

Er zou meer aandacht kunnen zijn voor de hygiëne van de kamers. De maaltijden zijn prima maar moeten beter afgestemd zijn op de wensen van de bewoner( halal, vegetarisch enz. De persoonlijke...

E-mailadres
8.2
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials