Naar de navigatie Naar de inhoud

Pantein Norbertushof

Verpleeghuis en verzorgingshuis

7
.7
Adres
Kleermakersgroes 20 6591 KH Gennep
Telefoon
0485-844100
Locatie
Deze locatie is onderdeel van Zorgcentra Pantein

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Pantein Norbertushof

Profielfoto Pantein Norbertushof  - Gennep

Norbertushof ligt op loopafstand van het centrum van Gennep in een natuurrijke omgeving. Het zorgcentrum biedt een breed scala aan woonvormen voor ouderen met een zorgvraag en bestaat uit drie afzonderlijke gebouwen. Het verpleeghuis is gevestigd aan de Kuipersgroes. In het gebouw aan de Houthakkersgroes wonen mensen met dementie. De zorgappartementen zijn gevestigd in het hoofdgebouw aan de Kleermakersgroes.  

Hart van de wijk

Norbertushof is onderdeel van de wijk Op de Logte. Het gebouw aan de Kleermakersgroes herbergt naast zorgappartementen ook een restaurant en een grand café. Mensen uit de wijk kunnen elkaar hier ontmoeten. In het gebouw zijn ook een fitnesscentrum en een fysiotherapiepraktijk gevestigd.

Zorgappartementen

Mensen die in een zorgappartement wonen, hebben de beschikking over een aangenaam tweekamerappartement. Zij wonen zelfstandig, maar kunnen rekenen op onze zorg en ondersteuning. 

Kleinschalige woongroepen

Mensen met dementie wonen in een woongroep van 6 – 7 personen. Deze kleinschalige opzet maakt het mogelijk veel aandacht te geven aan iedere bewoner. Zij leven zo huiselijk mogelijk en helpen bijvoorbeeld met koken, het dekken van de tafel en de (af)was. 

Kleinschalig wonen is mogelijk in de tijdelijke huisvesting aan de Houthakkersgroes. Dit gebouw beschikt over een binnentuin met prachtige platanen.
De bewoners van de tijdelijke huisvesting verhuizen op termijn naar een nieuw gebouw. Op dit moment worden de plannen hiervoor ontwikkeld.

Er is ook een woongroep voor mensen met dementie in het gebouw aan de Kleermakersgroes.

Verpleeghuis

De derde locatie op het terrein van Norbertushof is het verpleeghuis aan de Kuipersgroes. Ook hier worden de uitgangspunten van kleinschalig wonen zoveel mogelijk toegepast. Op het gebied van woongenot en privacy wordt hier in 2014 een flinke kwaliteitsslag gemaakt. In het verpleeghuis waren nog een aantal tweepersoonskamers. Deze worden omgezet naar eenpersoonskamers.

Voor vertier kunnen de bewoners van het verpleeghuis terecht in hun eigen Petit café met de vrolijke naam Het tuinfeest. In deze gezellige ontmoetingsruimte met uitzicht op de mooie tuin zijn de bewoners er echt even uit. In deze tuin staat ook dierenverblijf Villa Kakelbont, waar een aantal konijnen en kippen verblijven.

Vrijwilligers

Dankzij de stichting Vrienden van Norbertus beschikt Norbertushof over een eigen rolstoelbus. Vrijwilligers verwennen bewoners regelmatig met uitstapjes, die variëren van een kop koffie in de omgeving tot een dagje Scheveningen. Daarnaast bieden vrijwilligers ook bij andere activiteiten ondersteuning en zorgen zij voor een natuurlijke verbinding met de Gennepse gemeenschap.

Voor wie?

In zorgcentrum Norbertushof wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. Wilt u in zorgcentrum Norbertushof komen wonen, dan heeft u hiervoor een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Video

Bekijk het YouTube video kanaal van Pantein Norbertushof