Naar de navigatie Naar de inhoud

Vilente St. Barbara

Verpleeghuiszorg

8
.7

uit 43 waarderingen

Over Vilente St. Barbara

Wat is onze visie?

‘Thuis bij Vilente, Vilente bij u thuis’.

Wanneer de hulp van familie, vrienden of buren niet meer voldoende is, dan staan de 1.100 zorgprofessionals van Vilente voor u klaar. We kijken naar wat u nodig hebt om uw leven zoveel mogelijk te kunnen voortzetten zoals u dat gewend bent.

Als in uw eigen huis wonen niet meer gaat, dat kunt u een nieuw thuis vinden in één van de woonzorgcentra van Vilente. Samen met u, uw familie en naasten maken we afspraken over de zorg die u nodig hebt.

Vilente biedt zorg, wonen en diensten in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum. Cliënten, mantelzorgers, meer dan 800 vrijwilligers en de medewerkers van Vilente vormen samen een team. Op die manier werkt Vilente aan mensgerichte en persoonlijke zorg in haar woonzorgcentra en in de wijk.

Kijk voor meer informatie op www.vilente.nl.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

St. Barbara is een verpleeghuis en een moderne, warm ingericht locatie. Het is gelegen vlakbij station Ede-Wageningen, in een groene omgeving en toch midden in de wijk. De zorgteams hebben veel ervaring in de zorg voor mensen met dementie en psychische aandoeningen die veroorzaakt zijn door ouderdom. St. Barbara biedt hen een veilige omgeving, met veel oog voor privacy en bewegingsvrijheid.

De mooie appartementen zijn 46 tot 55 m² groot en beschikken over een eigen douche, keuken en toilet. Direct na binnenkomst op de locatie, komt u in het Grand Café: een ontmoetingsplaats voor bewoners, naasten en buurtbewoners. Voor mensen met vergevorderde dementie biedt St. Barbara vier groepswoningen, ieder voor acht bewoners. Ook daar gaat alles zoveel mogelijk als thuis.

Groepswoningen

Voor mensen met dementie heeft St. Barbara vier groepswoningen. Iedere woning biedt ruimte aan acht bewoners. Per twee appartementen maakt men gebruik van een gezamenlijke badkamer. In de groepswoningen gaat alles zoveel mogelijk zoals thuis. Ontmoeting, veiligheid en samen dingen doen staan voorop. In de groepswoningen is het ‘thuisgevoel’ erg belangrijk. De inrichting en activiteiten zijn erop gericht om de bewoners de fijne en vertrouwde dingen van vroeger te laten ervaren. Vanuit de groepswoningen hebben bewoners toegang tot de binnentuin.

Activiteiten

Ontmoeting en samen dingen doen krijgen veel aandacht in St. Barbara. De activiteiten zijn erop gericht om de bewoners de fijne en vertrouwde dingen van vroeger te laten ervaren en hen daarbij te stimuleren om ook vandaag van het leven te genieten. Een overzicht van de activiteiten die we organiseren kunt u bekijken via  Bijzondere activiteiten St. Barbara. U ziet dan de wekelijkse activiteiten en de extra activiteiten. Ook buurtbewoners zijn daarbij van harte welkom.

Waarderingen historie

2024
9.1
3 waarderingen
2023
8.7
13 waarderingen
2022
9.1
7 waarderingen
2021
8.2
16 waarderingen
2020
9.1
9 waarderingen
2019
8.6
21 waarderingen
2018
7.8
45 waarderingen
2017
6.7
21 waarderingen
2016
8.1
11 waarderingen
2015
7.6
19 waarderingen
2013
5.0
1 waardering
2011
8.7
1 waardering
2010
6.8
11 waarderingen

Recente waarderingen

26 februari 2024 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder heeft 4 jaar in St Barbara gewoond. Eerst op de lanen en de laatste twee jaar in Oranjewoud. Zij heeft al die tijd uitstekende zorg gekregen. Er was aandacht voor haar individuele...

E-mailadres
9.2
Lees meer
24 februari 2024 - Geplaatst door de redactie

Onze moeder verbleef in de Roodeschool St Barbara en is daar uitstekend en liefdevol verzorgd. Mede dankzij het vriendelijke personeel.Er was veel aandacht en warmte voor de bewoners.

E-mailadres
9.3
Lees meer
9 februari 2024 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder heeft haar laatste 17 maanden mogen wonen op afdeling Roodeschool van St. Barbara. Daar is zij liefdevol verzorgd met respect en aandacht. Ook voor ons als naaste familie was (en is er...

E-mailadres
8.7
Lees meer
Bekijk alle waarderingen