8.8

Vivent Donkenhof

Verpleeghuis en verzorgingshuis

Adres Litserstraat 4
5275 BV Den Dungen
Telefoon 088-1637000
Locatie Deze locatie is onderdeel van Vivent
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Profiel van Vivent Donkenhof

Vivent Donkenhof bestaat uit vier woningen in het hart van dementievriendelijk Den Dungen. Aan de markt en naast de kerk, zo dorps en thuis mogelijk. Ontmoeting en participatie staan hier centraal. 

Vivent Donkenhof, vier kleinschalige woningen met zeven bewoners, maakt deel uit van het kloppend hart van Den Dungen en Maaskantje. In het aangrenzende gebouw Litserborg zijn het Kulturhus voor Den Dungen en huurappartementen van Brabant Wonen gehuisvest. Vivent biedt thuiszorg aan in deze appartementen. U woont dus midden in de wijk en neemt zoveel mogelijk deel aan de maatschappij.

Dagbesteding Vivent Donkenhof

Vivent Donkenhof biedt ook dagbesteding aan. Hiermee biedt Vivent zelfstandig wonende ouderen de gelegenheid om in gezelschap van leeftijdsgenoten de dag door te brengen. Dagbesteding Vivent Donkenhof voorziet in onderlinge sociale contacten en activiteiten. Bij onze dagbesteding werken zowel professionele krachten als vrijwilligers.

Gezamenlijk verzorgen zij een gevarieerd programma in vier categorieën: bewegen, geheugenfitness, sociale interactie en creativiteit. Je krijgt als vrijwilliger van ons de vrijheid je eigen ideeën in te brengen en uit te voeren, zodat onze bezoekers het beste uit hun dag kunnen halen. Doordat iemand bij de dagbesteding komt, wordt vaak ook de partner, familie of mantelzorg even ontlast en wellicht voorkomen we hiermee een vroegtijdige opname in een verpleeg- of verzorgingshuis

 Vivent Donkenhof: belevingsgericht wonen

Zo thuis als mogelijk betekent binnen Vivent Donkenhof  dat u in een woning woont zoals iedereen deze kent. Met een eigen voordeur, een woonkamer, keuken, badkamers en slaapkamers. U woont hier gezamenlijk met andere bewoners met dementie. De zorg geeft Vivent volgens het principe belevingsgerichte zorg.

Binnen de woning staan onze zorgprofessionals voor u klaar voor de zorg die u nodig heeft. De bewoner van Vivent Donkenhof heeft zelf de regie. Met onze kennis en expertise van dementie bieden wij dagelijks diverse activiteiten waar u als bewoner aan deel kunt nemen en uiteraard kijken we ook hierbij naar uw wensen.

Belevingstuin Donkenhof

Rondom Vivent Donkenhof ligt een belevingstuin waar vooral aandacht wordt besteed aan zintuiglijke prikkels. Een traditionele boerentuin of kruidentuin is voor veel mensen met dementie een bekende vorm en ervaring uit hun jeugd. De tuin kent verschillende hoofdonderdelen die de karakteristieke tuin vorm geeft.  In de tuin zijn de volgende belevingsthema’s verwerkt. Water, Vuur, Aarde, Geur, Beeld(kleur) en Geluid. Allemaal samen zijn het elementen die de zintuigen prikkelen en bewoners er toe brengen om de natuur en elkaar te ontmoeten en op deze manier blij en gelukkig kunnen zijn. De tuin betekent een enorme verruiming van bewegingsvrijheid voor onze bewoners. Zij kunnen daadwerkelijk een aardige wandeling maken in een veilige omgeving.

 

Partners van ZorgkaartNederland