Naar de navigatie Naar de inhoud

Zonnehuisgroep Noord, Woonhaven Opwierde

Verpleeghuiszorg

8
.0

uit 1 waardering. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Zonnehuisgroep Noord, Woonhaven Opwierde

Wat is onze visie?

Zonnehuisgroep Noord verleent specialistische zorg en behandeling aan mensen thuis of in een Zonnehuis, Woonhaven of Hospice. Ons werkgebied omvat de provincie Groningen. Wij organiseren de zorg om de cliënt heen, samen met anderen (familie, naasten, vrijwilligers en eventueel andere zorgverleners). De zorg verlenen wij zoveel mogelijk in de buurt. Wij gaan voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de zorg nog beter te maken.

"Wat voor een cliënt de dag de moeite waard maakt, daar doen we het voor."

De cliënt kan zichzelf zijn en zijn eigen leven leiden, ongeacht de beperkingen die er zijn. We vragen actief aan de cliënt naar zijn wensen en kijken naar de mogelijkheden. Wij stemmen de zorgvraag en het zorgantwoord op elkaar af. De cliënt houdt zelf de regie, met ondersteuning van onze deskundige medewerkers.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

In Woonhaven Opwierde in Appingedam wonen ouderen met dementie. De Woonhaven biedt een veilige en huiselijke plek met zorg, begeleiding en behandeling in een gesloten setting. Wij bieden 24-uurs zorg, begeleiding en behandeling. Daarbij zorgen we samen met de cliënt en familie voor een goede balans tussen de eigen regie en de hulp die nodig is.Woonhaven Opwierde is in ‘het Hart van Opwierde’ gevestigd.  Alle cliënten hebben een ruime eigen kamer, badkamer en toilet. Die kunnen ze met eigen meubels en spullen inrichten, zodat het vertrouwd en veilig voelt. Daarnaast zijn er drie gezellige gemeenschappelijke huiskamers met knusse zithoeken, een ruime eettafel, groot kookeiland en uitzicht op een mooie beschutte binnentuin.

Bij kleinschalig wonen vormen medewerkers en cliënten als het ware een huishouden, net als thuis. Ze doen van alles samen. Bijvoorbeeld boodschappen, de afwas en de was doen, koken, eten, tv-kijken, muziek luisteren. Het middelpunt vormt de sfeervol ingerichte huiskamer. Cliënten die wat voor zichzelf willen doen, kunnen zich terugtrekken in hun appartement.

 

 

Waarderingen historie

2023
8.0
1 waardering
2018
8.6
8 waarderingen

Recente waarderingen

29 juni 2023 - Geplaatst door de redactie

Vriendelijk medewerkers. verder geen klachten.

8.0
Lees meer
9 juli 2018 - Geplaatst door de redactie

De zorg die mijn moeder krijgt vind ik perfect. Als mijn moeder mee wil met een uitstapje dan word ik daarover gebeld. Zij krijgt de aandacht die zij nodig heeft van de medewerkers. Mijn moeder helpt...

9.5
Lees meer
7 juli 2018 - Geplaatst door de redactie

Heel content ben ik over de instelling waar mijn vrouw verblijft. Ik vind de zorg goed. Ze houden haar goed in de gaten en ze wordt behandeld zoals dat zou moeten. De communicatie vind ik prima. Als...

8.0
Lees meer

Socials